Home > Florian Vermeersch zorgt voor derde medaille op WK tijdrijden

Florian Vermeersch zorgt voor derde medaille op WK tijdrijden

Geschreven op 20 september 2021 om 14:14 door Geert Demuynck

De winst was uiteindelijk voor de Deen Price Pejtersen (22) die de dertig kilometer afhaspelde in 34 minuten en 41 seconden. Voor België was Florian Vermeersch enkele minuten voor de uiteindelijke winnaar vertrokken. Hij flirtte met de beste tussentijden en mikte aldus op een medaille.

Zijn laatste kilometer legde hij af in 1 minuut en 1 seconde, dit is praktisch 60 kilometer per uur. Hij kwam anderhalve seconde tekort voor zilver. Die was voor de Australiër Luke Plapp. Price Pejtersen reed uiteindelijk 10 seconden te snel voor onze landgenoot. Het werd een emotionele wedstrijd voor de Deen die na de aankomst minuten in tranen zat, zeker na het overlijden van zijn landgenoot Chris Anker Sørensen.

Onze tweede landgenoot Jenno Berckmoes hield een 22ste plaats over aan zijn tijdrit bij de beloften. “Ik ben hier eigenlijk om nog veel bij te leren”, vertelt hij na aankomst. “Het parcours is eigenlijk niet mijn dada, ik hou meer van hier en daar een klimmetje. Maar over mijn wattages dat ik duwde ben ik dan wel meer dan tevreden.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.