Home > Flitsmarathon in Damme/Knokke-Heist was goed voor 129 bekeuringen

Flitsmarathon in Damme/Knokke-Heist was goed voor 129 bekeuringen

Geschreven op 11 oktober 2022 om 14:36 door Mario De Wilde

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde tijdens de flitsmarathon de snelheid van 912 wagens. In totaal reden 129 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 79 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten. Een van de gecontroleerde automobilisten legde ook een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingetrokken. Twee andere bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze hun rijbewijs niet bij zich hadden.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.