Home > Flinke omleiding voor fietsers aan de Sint-Pieterskaai (R30) in Brugge

Flinke omleiding voor fietsers aan de Sint-Pieterskaai (R30) in Brugge

Geschreven op 10 oktober 2022 om 16:06 door Mario De Wilde

Vanaf vandaag 10 oktober legt het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe fietspaden aan langs de Sint-Pieterskaai (R30) en Fort Lapin (R30) in de richting van Dampoort in Brugge. Eerder berichtte Het Agentschap Wegen en Verkeer dat fietsers die uit Sint-Pieters komen tijdens de eerste fase van de werken – de heraanleg van het fietspad langs de Sint-Pieterskaai (R30) richting Dampoort – zullen kunnen omrijden via de IJzerstraat en de Komvest richting de Walweinstraat, maar door een defecte Krakelebrug is dit niet het geval. Fietsers moeten omrijden via de Sluisstraat en de Havenstraat, om zo aan de Sint-Pieterskaai (R30) uit te komen.

In een eerste fase van de werken, op de Sint-Pieterskaai (R30) in de richting van Dampoort, langs het kanaal, wordt het fietspad over een afstand van 90 meter verhoogd en in asfalt aangelegd, dit ter hoogte van de brug tot aan het kruispunt met de Walweinstraat. Deze werken, die startten op maandag 10 oktober, zullen zo’n vijftien werkdagen in beslag nemen.

Krakelebrug afgesloten
Aangezien de Krakelebrug al enkele weken is afgesloten, zullen fietsers die uit de richting van Sint-Pieters komen tijdens de duur van deze werken veilig kunnen omrijden via de Sluisstraat en de Havenstraat, om zo aan de Sint-Pieterskaai (R30) uit te komen, en dus niet zoals eerder bericht via de IJzerstraat en de Komvest richting de Walweinstraat. Het kruispunt met de Walweinstraat zelf wordt niet meegenomen in de werken. Voor automobilisten wordt er geen hinder verwacht.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.