Home > Flink wat West-Vlamingen mee met TUI om deel te nemen aan de prestigieuze Marathon van New York

Flink wat West-Vlamingen mee met TUI om deel te nemen aan de prestigieuze Marathon van New York

Geschreven op 3 november 2022 om 11:33 door Mario De Wilde

Vandaag vliegen 180 personen met TUI van Brussel naar New York voor de marathon die er op 6 november doorgaat. Onder hen zijn er 115 lopers die deze prestigieuze uitdaging aangaan, vaak in het gezelschap van vrienden of familie. Hoewel New York op het verlanglijstje van veel atleten staat, is dit evenement voor hen vaak niet haalbaar omdat startnummers voor deze marathon niet gemakkelijk te krijgen zijn. TUI Sports loste dit probleem op en stelde een volledig 6-daags arrangement voor New York samen met vluchten, transfers, accommodatie en vooral het gegarandeerde startnummer. Sinds de coronacrisis merkt TUI een groeiende interesse van reizigers en sporters voor dit soort arrangementen waar alle diensten zijn inbegrepen. De vraag naar de marathon van New York is intussen zelfs verdrievoudigd ten opzichte van 2019.

De New York marathon wordt unaniem als de meest prestigieuze marathon ter wereld beschouwd. Op het programma: 42,195 kilometer lopen door de straten van Brooklyn, Queens, Manhattan, de Bronx of zelfs in Central Park. Dit jaar staan er weer ruim 50.000 deelnemers aan de start en de internationale belangstelling blijft groeien. Alleen al bij TUI Belgium is de vraag sinds de coronacrisis verdrievoudigd.

Alle marathonlopers dromen van deze onvergetelijke ervaring en hebben er veel voor over om in New York ooit de finishlijn te overschrijden. Deelnemen is echt niet eenvoudig: de plaatsen zijn duur en het is moeilijk om aan een ​​startnummer te geraken. Je moet ofwel gesponsord worden ofwel geluk hebben bij de loterij die ongeveer 20% van de deelnemers aanwijst uit alle nationaliteiten. Wie hier niet afhankelijk wil van zijn, heeft er belang bij om een ​​touroperator als TUI in te schakelen. TUI biedt namelijk een volledig reispakket aan naar New York én met een gegarandeerd startnummer.

Veel lopers maakten dit jaar van de gelegenheid gebruik om een familielid of vriend mee te nemen en de sportieve prestatie te combineren met een citytrip. Ze verblijven in hotel RIU Plaza Manhattan Times Square in hartje Manhattan, de perfecte locatie om de stad te verkennen. De begeleider van deze Vlaamse volksverhuis is West-Vlaming Jens Brouns.

TUI Sports heeft een uitgebreid aanbod van zo’n tien marathons en halve marathons in de meest prestigieuze steden ter wereld zoals Barcelona, Berlijn, Chicago, Londen en Parijs. Meer info vind je op https://www.tui.be/nl/sportvakanties/marathonreizen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.