Home > Flink wat randactiviteiten voor jong en oud tijdens Cartoonfestival in Knokke-Heist

Flink wat randactiviteiten voor jong en oud tijdens Cartoonfestival in Knokke-Heist

Geschreven op 14 juni 2024 om 07:04 door Mario De Wilde

Knokke-Heist is in de zomer van 2024 opnieuw de bakermat van de cartoon. Met drie tentoonstellingen neemt het Cartoonfestival onze kustgemeente weer helemaal in en toont voor de 63ste keer het beste werk van Belgische én internationale cartoonisten. Het Cartoonfestival strijkt dit jaar neer op verschillende locaties in Heist met als hoofdlocatie Ravelingen en vindt plaats van 6 juli tot en met 1 september 2024. De toegang is zoals steeds volledig gratis.

Naast de verschillende tentoonstellingen kan je op het Cartoonfestival genieten van heel wat andere cartoonactiviteiten voor jong en oud:

Live tekenbattle
In de ‘Boerkesbattle’ kruist Pieter De Poortere, geestelijke vader van cartoonfiguur Boerke, het potlood met zijn bekende collegacartoonisten Kim Duchateau en Niet Nu Laura. De legendarische Don Vitalski treedt op als scheidsrechter en bestookt, in samenspraak met het publiek, de tekenaars met tal van opdrachten. Wie blijft er als winnaar overeind en wie breekt zijn punt op de waanzinnige uitdagingen? Afspraak op zaterdag 17 augustus om 20 uur in Ravelingen. Bestel hier tickets. Bezoek de expo vooraf om 19 uur voor een totaalervaring.

Signeersessies
Maak kennis met je favoriete cartoonist en laat je boek persoonlijk signeren, telkens van 14 tot 16 uur.
• Woensdag 17 juli: Lectrr & Steve Michiels
• Zaterdag 27 juli: Niet Nu Laura
• Woensdag 7 augustus: Karl Meersman & KIM
• Zaterdag 17 augustus: Pieter De Poortere
• Woensdag 28 augustus: Ilah

Kinderactiviteiten
Tijdens het Cartoonfestival genieten de kinderen de hele zomer lang van gratis creatieve workshops. We zullen artistiek werken rond cartoonfiguur Boerke en het festivalthema. Dit van maandag t.e.m. vrijdag telkens om 14, 15 en 16 uur. Wil je zeker zijn van een plaatsje? Schrijf je in aan de balie van het Cartoonfestival of telefonisch via 050 630 413.

Het doeboekje met daarin een leuke Vlieg-zoektocht (6-12 jaar) doorheen de tentoonstelling is gratis te verkrijgen aan de ingang/balie van het Cartoonfestival. Zo kunnen ook de kleinste cartoonliefhebbers het festival op een speelse wijze ontdekken.

Meer info over het festival en het volledige programma vind je terug op www.cartoonfestival.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.