Home > Fleurige Wintersfeer in Damme krijgt stilaan vorm

Fleurige Wintersfeer in Damme krijgt stilaan vorm

Geschreven op 15 december 2021 om 17:59 door Mario De Wilde

Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode zal Damme opnieuw opfleuren. Voor de vierde keer exposeert de gerenommeerde bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel zijn creaties in de Uilenspiegelstad. De opbouw op de voormalige hospitaalsite, nu NEST Stadslab Damme, is al gestart. Van 23 december tot en met 9 januari is de expo toegankelijk voor het publiek. Om de social distancing te kunnen garanderen, wordt dit jaar uitsluitend met tickets in voorverkoop gewerkt.

“Bloemen verblijden mensen en daarom kijken we hier zo naar uit”, zegt burgemeester Joachim Coens. “We zijn blij dat we de bezoekers aan Damme opnieuw een combinatie kunnen bieden van bloemensierkunst, een wandeling en een gezellig horecabezoek. Kom hier onthaasten tijdens de gezelligste tijd van het jaar. Het kan in alle veiligheid.”

“De voorbereidingstijd is dit jaar korter dan voorzien maar dankzij mijn fantastisch team en een enthousiaste groep vrijwilligers, proberen we er opnieuw iets uniek van te maken”, belooft Frederiek Van Pamel. “Enkele eerder onbenutte ruimtes, zorgen voor frisse ideeën.”

Voor het bezoek aan de expo Wintersfeer in Damme is het voorleggen van een Covid Safe Ticket (CST) verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar. Alle bezoekers vanaf 6 jaar moeten een mondmasker opzetten. Om de social distancing mogelijk te maken, is het aantal bezoekers per half uur tot 50 beperkt. Ticket kosten 5 euro. Jongeren tussen 12 en 18 jaar betalen 3 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen gratis toegang maar moeten ook vooraf een ticket aanvragen. Inwoners van Damme betalen max. 3 euro.

De tickets zijn online beschikbaar via www.winterindamme.be. Wie niet online kan boeken, kan vooraf tickets kopen in het kantoor van Visit Damme, Jacob van Maerlantstraat 3 in Damme-centrum.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.