Home > Filmrubriek Oscar Popcorner met presentatie door Luc en Vincent. Winnaars 1+1 Kinepolisticket

Filmrubriek Oscar Popcorner met presentatie door Luc en Vincent. Winnaars 1+1 Kinepolisticket

Geschreven op 22 november 2022 om 10:14 door Mario De Wilde
Hallo beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Hier waren we afgelopen vrijdag weer met ‘Oscar Popcorner’, je weet wel de enige film ter wereld in het West-Vlaams dialect. We waren aan aflevering 49 toe en lag de bijzondere taak van de presentatie in handen van Luc en zijn gevederde lawaaimaker Vincent uit Lombardsijde. Wat serveerden beiden voor de komende dagen? Luister vooral aandachtig wat ze te vertellen hebben. Veel kijk-, luister- en leesgenot.

We steken van wal met StarDog & TurboCat of SuperHond & TurboKat in ’t schoon West-Vlaams. Wat gebeurt er allemaal in deze animatiefilm? In 1969 stuurt een wetenschapper zijn loyale hond Buddy de ruimte in en anno 2022 crasht hij in een klein stadje waar huisdieren voortdurend de dupe zijn van dierenhater Agent Peck. Wanhopig op zoek naar zijn baasje, werkt Buddy samen met de geniale miljonairskat Felix, die hem zal helpen tijdens een dol avontuur dwars door de stad. Wanneer ze konijn Cassidy tegenkomen met haar achterban van dierenrechtenorganisatie G.U.A.R.D, worden ze geconfronteerd met agent Peck…

Nummer twee is Bardo, een epische, visueel verbluffende en meeslepende film over de intieme en ontroerende reis van Silverio; een bekende Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont. Nadat hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst heeft genomen, keert hij terug naar zijn geboorteland, niet wetende dat deze simpele reis hem tot een existentiële grens zal drijven. De waanzin van zijn herinneringen en angsten dringen door in zijn dagelijks leven en vervullen hem met verbijstering en verwondering. Met een lach en een traan worstelt Silverio met universele en tegelijk persoonlijke vragen over identiteit, succes, sterfelijkheid, de geschiedenis van Mexico en de diepgewortelde familieband die hij voelt met zijn vrouw en kinderen. Kortom, wat het betekent om mens te zijn in deze merkwaardige tijd.

Winnaars 1+1 ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging naar keuze

Uit de meer dan 1000 inzendingen, mogen deze lezers en luisteraars zich tot de gelukkigen rekenen: Soete Ghislain uit Oostende, Chris Verscheure uit Oostnieuwkerke, Familie Busschaert-Devriese uit Poperinge, Marc Herreboudt uit Brugge, Robert Meurisse uit Knokke-Heist, J.P. Verschaere uit Gistel, Monique Annys uit Ieper, Fabio De Keyser uit Roeselare, Marc Van Poucke uit Middelkerke en Rosa De Groote uit Kortrijk. Komende vrijdag is het de 50ste aflevering van Oscar Popcorner en geven we 20 tickets weg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.