Home > Filmrubriek Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams dialect ‘Woman King’ en ‘Halloween Ends’. Winnaars 1+1 Kinepolisticket

Filmrubriek Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams dialect ‘Woman King’ en ‘Halloween Ends’. Winnaars 1+1 Kinepolisticket

Geschreven op 18 oktober 2022 om 09:14 door Mario De Wilde
Beste lezers en kijkers van Het Nieuws van West-Vlaanderen, afgelopen vrijdag was het alweer aflevering 41 van de populaire ‘Oscar Popcorner’ de enige filmrubriek ter wereld die in het West-Vlaams gepresenteerd wordt. ‘Oscar Popcorner’ werd weer in duo-vorm dat ‘Oscar’ aangekondigd en dan wist je het al: Luc en zijn onafscheidelijke & gevederde Vincent waren weer op pad. Ze kwamen aandraven met twee splinternieuwe films en vermits Halloween er aan komt, mocht je je aan wat sidderwerk verwachten.

Onze eerste prent is ‘Woman King’. Het koninkrijk Dahomey krijgt in de 18e en 19e eeuw veel aanzien tegenover de andere Afrikaanse staten. Nanisca leidt de vrouwelijke militaire eenheid waarvan Nawi sinds kort lid uitmaakt. De groep gaat de strijd aan met diegenen die hun volk tot slaaf hebben gemaakt en die de normen en waarden willen kapotmaken waarvoor zij staan. Gebaseerd naar het schijnt op ware gebeurtenissen.

Niet voor watjes, onze tweede film ‘Halloween Ends’. Vier jaar na de gebeurtenissen in Halloween Kills, die vorig jaar uitkwam, woont Laurie bij haar kleindochter Allyson (Andi Matichak) en van Michael Myers is niks meer vernomen. Laurie is bezig met het schrijven van haar memoires. Tientallen jaren lang heeft Michael een schrikbeeld voor haar gevormd en haar leven beïnvloed, maar Laurie heeft eindelijk besloten om haar woede en angst los te laten en van het leven te genieten. Maar als een jonge man, Corey Cunningham (Rohan Campbell), verdacht wordt van de moord op zijn oppaskind heeft dat een kettingreactie van geweld en angst tot gevolg. Laurie zal voor eens en altijd de confrontatie aan moeten gaan met het kwaad.

Winnaars 1+1 ticket gratis

De kaap van 1000 juiste inzendingen ging er weer vlot over en zij die zich tot de tien gelukkigen mogen rekenen zijn: Rudy Dufloucq uit Westouter, Mieke Vercoutere uit Deinze, Familie Busschaert-Devriese uit Poperinge, Bert Naert uit Roeselare (Beveren), Sara Lippens, Bjorn Renty uit Kortrijk, Frits Despieghelaere uit Gistel, Korneel Verbruggen uit Blankenberge, Herminne Veyt uit Aalter en Marc De Waele uit Middelkerke. Zij krijgen eerdaags hun ticket in hun mailbox. Vrijdag wacht weer een nieuwe aflevering van ‘Oscar Popcorner’.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.