Home > Filmrubriek Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams dialect ‘Woman King’ en ‘Halloween Ends’ en win 1+1 Kinepolisticket

Filmrubriek Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams dialect ‘Woman King’ en ‘Halloween Ends’ en win 1+1 Kinepolisticket

Geschreven op 14 oktober 2022 om 13:26 door Mario De Wilde

Beste lezers en kijkers van Het Nieuws van West-Vlaanderen, welkom in aflevering 41 alweer van de populaire ‘Oscar Popcorner’ de enige filmrubriek ter wereld die in het West-Vlaams gepresenteerd wordt. Dit weekend is het weer in duo-vorm dat ‘Oscar’ aangekondigd wordt en dan weet je het al: Luc en zijn onafscheidelijke & gevederde Vincent zijn weer op pad. Ze komen aandraven met twee splinternieuwe films en vermits Halloween er aan komt, mag je je aan wat sidderwerk verwachten. Hier gaan we….

Onze eerste prent is ‘Woman King’. Het koninkrijk Dahomey krijgt in de 18e en 19e eeuw veel aanzien tegenover de andere Afrikaanse staten. Nanisca leidt de vrouwelijke militaire eenheid waarvan Nawi sinds kort lid uitmaakt. De groep gaat de strijd aan met diegenen die hun volk tot slaaf hebben gemaakt en die de normen en waarden willen kapotmaken waarvoor zij staan. Gebaseerd naar het schijnt op ware gebeurtenissen.

Niet voor watjes, onze tweede film ‘Halloween Ends’. Vier jaar na de gebeurtenissen in Halloween Kills, die vorig jaar uitkwam, woont Laurie bij haar kleindochter Allyson (Andi Matichak) en van Michael Myers is niks meer vernomen. Laurie is bezig met het schrijven van haar memoires. Tientallen jaren lang heeft Michael een schrikbeeld voor haar gevormd en haar leven beïnvloed, maar Laurie heeft eindelijk besloten om haar woede en angst los te laten en van het leven te genieten. Maar als een jonge man, Corey Cunningham (Rohan Campbell), verdacht wordt van de moord op zijn oppaskind heeft dat een kettingreactie van geweld en angst tot gevolg. Laurie zal voor eens en altijd de confrontatie aan moeten gaan met het kwaad.

Wedstrijd, win een 1+1 ticket gratis

Jullie lezers en kijkers kunnen, net zoals vorig seizoen, ook nog eens een 1+1 gratis ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging in je buurt winnen.

Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-In de trailer van ‘Woman King’ ontdek je wat je moet doen om een krijger van het vrouwelijk leger te worden.

-Met welke ‘levensblije’ spreuk begint de trailer van ‘Halloween Ends’?

-Bij de presentatie van ‘Woman King’ gooit onze presentator Luc (met papegaai Vincent aan zijn zijde) twee attributen weg. Welke twee voorwerpen zijn het?

Bezorg ons alles voor maandagavond 17 oktober om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Woman Halloween’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en adres bij de inzending voegen.

4 reacties

Jurgen Aerts, Gistel
Geschreven op 2022-10-16 09:21:51
Ik vind hem (of ze) gewoon geweldig. De twee films daarentegen veel minder. Jurgen Aerts, Gistel
Lippens Sara
Geschreven op 2022-10-14 19:54:06
De presentatie van de 2 films is op een heel leuke manier gebracht door Luc en Vincent. Ze hebben veel fantasie en een goede inleving gebruikt om het tof te maken. Je blijft met plezier kijken tot het einde. Er wordt ook leuke humor in gebruikt wat het speciaal maakt. Het thema Halloween is een leuk onderwerp en het dansje op het einde was echt een leuke en grappige afsluiter. We zijn super benieuwd geworden om de films te gaan bekijken. Doe zo verder. Vele groetjes.
Familie Seghers. Ardooie
Geschreven op 2022-10-14 15:29:46
Ik weet het: het is flauw maar ik ben niet zo kieskeurig en vind de hele opzet van de rubriek tof. Dus voor iedereen elke week een (euh....) pluim. We kijken er elke vrijdag naar uit al zal het vandaag zonder de kindjes zijn met dat eng halloween gedoe. Familie Seghers uit Ardooie
Jefke Ackaert uit Oejstende
Geschreven op 2022-10-14 14:16:32
Ha, den Oscar were!!! Diene mu ziene vogele were. Wanneer komt hij ies mu u keune? Die papugaaie? Ie is te ljilijk om te elpn dundrn. Gif mo sjette, Vincent!!!!! Jefke Ackaert uit Oejstende

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.