Home > Filmrubriek Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams dialect. Johan Museeuw trekt winnaars Kinepolis-tickets

Filmrubriek Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams dialect. Johan Museeuw trekt winnaars Kinepolis-tickets

Geschreven op 1 november 2022 om 08:53 door Mario De Wilde
Hallo beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Hier waren we weer met ‘Oscar Popcorner’, je weet wel de enige film ter wereld in het West-Vlaams dialect. Afgelopen vrijdag lag de bijzondere taak van de presentatie in handen van Johan Museeuw, al ontdekte je op het einde van de voorstelling de echte presentator van dit weekend. Ofwel ben je drie maanden op Mars vertoefd ofwel zit je al een flinke tijd onder de narcose maar ‘Zillion’ is uit. Toeters en bellen werden de voorbije dagen niet gespaard, bij de première van Zillion in Kinepolis. Hetzelfde geldt voor de ganse promotiecampagne rond de film over de legendarische discotheek. Met dank aan Glenn De Keyser (www.glenndekeyser.com).

Het verhaal. 1997. Computergenie Frank Verstraeten is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z’n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen. Bijna 20.000 Vlamingen kochten in voorverkoop een ticket bij Kinepolis. Ongezien voor een Belgische film, zeggen ze daar. “Normaal zie je dit enkel bij Hollywood-blockbusters.

En of ‘Zillion’ inslaat! 1488 inzendingen voor deze editie en zij die tot de 10 winnaars behoren, mogen zich gelukkig prijzen. Hun namen: Wilfried Hullebus uit Oostende, Steven Persyn uit Diksmuide, Martine Coolsaet uit Menen, Tim Vanhecke, Romy Delvaux uit Oudenburg, Eric Pieters uit Roeselare, Sven Vermandel uit Ieper, Carla Coopman uit Middelkerke, Miche De Backer uit Knokke-Heist en Jasper Hendrycks uit Wervik. Komende vrijdag opnieuw een Popcorner.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.