Home > Filmrubriek Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams dialect: ‘Black Adam’ en ‘Lyle Lyle Crocodile’ en win 1+1 Kinepolisticket

Filmrubriek Oscar Popcorner in ’t West-Vlaams dialect: ‘Black Adam’ en ‘Lyle Lyle Crocodile’ en win 1+1 Kinepolisticket

Geschreven op 21 oktober 2022 om 14:16 door Mario De Wilde

Hallo beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. hier zijn we weer met ‘Oscar Popcorner’, je weet wel de enige film ter wereld in het West-Vlaams dialect. Vandaag ligt de bijzondere taak van de presentatie in handen van de Mugge van Brugge en die doet het weer meer dan voortreffelijk, zeg moar stief goee om de twee films van deze week voor te stellen.

We starten al meteen met een zwarte Adam, zeg maar ‘Black Adam’. De gelijknamige superheld – of moeten we zeggen antiheld – kreeg bijna 5000 jaar geleden de buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld. Dwayne Johnson speelt de hoofdrol en het is de allereerste keer dat het verhaal van deze superheld op het witte doek te zien zal zijn. De trailer zinspeelt op een traumatisch verhaal over zijn zoon en zegt: “Er zijn helden en er zijn schurken. Helden doden geen mensen” – waarop Black Adam antwoordt: “Nou, ik wel.” Ga dat zien….

De tweede film is van het meer luchtige soort. ‘Lyle Lyle Crocodile’ is een komedie over de familie Primm die naar New York verhuist. Hun jongste zoon Josh heeft moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Wil ontdekt. Wil is niet zijn zusje maar een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek. Al snel worden ze vrienden. Als Wil bedreigd wordt door boze buurman Mr. Grumps moet het gezin samenwerken met Wils charismatische eigenaar Hector P. Valenti. Samen laten ze iedereen zien dat je er soms onverwachts familie bij kunt krijgen en dat er niks mis is met een grote zingende krokodil die een nog grotere indruk maakt.

Wedstrijd, win een 1+1 ticket gratis

Jullie lezers en kijkers kunnen, net zoals vorig seizoen, ook nog eens een 1+1 gratis ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging in je buurt winnen.

Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-In de trailer van ‘Black Adam’ zegt de sterke man dat hij iets doet dat hij eigenlijk nooit zal doen. Wat is dat?

-Welke kleur van sjaal draagt Lyle Lyle de krokodil in de taxi?

Bezorg ons alles voor maandagavond 24 oktober om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Black Crocodile’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en adres bij de inzending voegen.

1 reactie

Pamela
Geschreven op 2022-10-25 05:13:52
Een groene sjaal

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.