Home > Filmrubriek Oscar Popcorner. De presentatie door Luc en Vincent en win je 1+1 Kinepolisticket

Filmrubriek Oscar Popcorner. De presentatie door Luc en Vincent en win je 1+1 Kinepolisticket

Geschreven op 18 november 2022 om 14:30 door Mario De Wilde

Hallo beste kijkers en lezers van Het Nieuws van West-Vlaanderen. Hier zijn we weer met ‘Oscar Popcorner’, je weet toe. wel de enige film ter wereld in het West-Vlaams dialect. We zijn aan aflevering 49 toe. Vandaag ligt de bijzondere taak van de presentatie in handen van Luc en zijn gevederde lawaaimaker Vincent uit Lombardsijde. Wat serveren beiden voor de komende dagen? Luister vooral aandachtig wat ze te vertellen hebben. Veel kijk-, luister- en leesgenot.

We steken van wal met StarDog & TurboCat of SuperHond & TurboKat in ’t schoon West-Vlaams. Wat gebeurt er allemaal in deze animatiefilm? In 1969 stuurt een wetenschapper zijn loyale hond Buddy de ruimte in en anno 2022 crasht hij in een klein stadje waar huisdieren voortdurend de dupe zijn van dierenhater Agent Peck. Wanhopig op zoek naar zijn baasje, werkt Buddy samen met de geniale miljonairskat Felix, die hem zal helpen tijdens een dol avontuur dwars door de stad. Wanneer ze konijn Cassidy tegenkomen met haar achterban van dierenrechtenorganisatie G.U.A.R.D, worden ze geconfronteerd met agent Peck…

Nummer twee is Bardo, een epische, visueel verbluffende en meeslepende film over de intieme en ontroerende reis van Silverio; een bekende Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont. Nadat hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst heeft genomen, keert hij terug naar zijn geboorteland, niet wetende dat deze simpele reis hem tot een existentiële grens zal drijven. De waanzin van zijn herinneringen en angsten dringen door in zijn dagelijks leven en vervullen hem met verbijstering en verwondering. Met een lach en een traan worstelt Silverio met universele en tegelijk persoonlijke vragen over identiteit, succes, sterfelijkheid, de geschiedenis van Mexico en de diepgewortelde familieband die hij voelt met zijn vrouw en kinderen. Kortom, wat het betekent om mens te zijn in deze merkwaardige tijd.

Win je 1+1 ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging naar keuze

Jullie lezers en kijkers kunnen, net zoals vorig seizoen, ook nog eens een 1+1 gratis ticket voor een film naar keuze in een Kinepolis-vestiging in je buurt winnen.

Wat je daar allemaal voor moet doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-In de trailer van ‘StarDog & TurboCat’ ontdek je wat de missie van Groenveld precies is. Vertel het ons wat onze helden moeten doen.

-in de film van ‘Bardo’ hoor je de muziek van een bekende Britse popgroep uit de sixties. Wat is de naam van de groep?

-Op het einde van de trailer van ‘Bardo’ ontdek je nog een voetnoot om welke voorstelling het eigenlijk gaat.

Bezorg ons alles voor maandagavond 21 november om 18 uur in een mailtje met als titel ‘Hoera, Vincent’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet: één deelname per gezin en graag je naam en adres bij de inzending voegen

 

3 reacties

Sara uit Middelkerke
Geschreven op 2022-11-20 08:41:37
Heel tof filmpje. Leuk en grappig gebracht door Vincent en zijn baasje Luc.
Hervé Lavaert. Knokke-Heist
Geschreven op 2022-11-19 22:55:39
Zotter moet het echt niet worden, but i like it!!! Great! Amazing!!! Hervé Lavaert. Knokke-Heist
Vervaecke Jan, Ieper
Geschreven op 2022-11-19 09:58:19
Een beetje gekheid kan en moet altijd. Bravo. Is altijd leuk. Vervaecke Jan, Ieper

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.