Home > Filmfestival Oostende strijkt volgende maand neer in Blankenberge

Filmfestival Oostende strijkt volgende maand neer in Blankenberge

Geschreven op 30 december 2022 om 12:09 door Mario De Wilde

In de aanloop naar Filmfestival Oostende 2023 (27.01 > 04.02.2023) lanceert FFO FFocus op Film. In aanwezigheid van de cast worden in de maand januari een aantal Ensorwinnaars geprogrammeerd in West-Vlaamse cultuurcentra. In Blankenberge trekken we naar goede gewoonte richting de filmzaal van de Pier, om er tweemaal te genieten van een bekroonde, Vlaamse film in een FFO-jasje. Na afloop is er tijd om na te praten met een drankje in het bijzijn van de cast. Bovendien maakt elke bezoeker kans op een exclusief ticket voor het Gala van De Ensors, alsook krijgt men een 1+1 filmvoucher voor tijdens het filmfestival. We stofzuigen alvast de rode loper!

Marina

Op tienjarige leeftijd verruilt Rocco Salvatore noodgedwongen zijn vaderland Italië voor België. Vader Salvatore gaat werken in de steenkoolmijnen, waardoor Rocco opgroeit in het grauwe Limburg met ijzige winters, sluimerend racisme en een andere taal en cultuur. Rocco lijkt weg te kwijnen, maar zoekt een uitweg via muziek en liefde. Ondanks veel tegenwind van zijn vader volgt hij zijn hart om zijn ultieme droom te realiseren.

Regisseur Stijn Coninx verfilmde het verhaal van muzikant Rocco Granata tot Marina, gebaseerd op diens jeugdherinneringen. Een film met muziek en met Matteo Simoni in de rol van de worstelende zoon van Italiaanse gastarbeiders.

Praktisch

Datum en uur: donderdag 12.01.2023 om 19:30
Locatie: Belgium Pier Blankenberge
Ticketprijs: basis € 10 – jong volk € 6 – 55+ € 8
Special guest: Regisseur Stijn Coninx

Girl

In Girl streeft de 15-jarige Lara haar droom na om ballerina te worden. Samen met de andere meisjes volgt Lara erg zware balletlessen, maar de hardste strijd voert Lara in de zoektocht naar haar identiteit. Ze was ooit een jonger die Victor heette. Hoewel iedereen de innemende Lara probeert te steunen, blijft haar metamorfose een complex en afmattend proces waar niemand de impact van kan overzien.

Girl is een onvergetelijk fysiek drama over de worsteling van een jonge transgenderballerina met haar lichaam (en ambitie). De debuutfilm van Lukas Dhondt werd unaniem bewierookt en won onder meer de Caméra d’or in Cannes.

Praktisch

Datum en uur: donderdag 26.01.2023 om 19:30
Locatie: Belgium Pier (Zeedijk 261, 8370 Blankenberge)
Ticketprijs: basis € 10 – jong volk € 6 – 55+ € 8
Special guest: to be continued

Nog meer film: Encanto (6+)

Diep in de bergen van Colombia, bewoont de familie Madrigal een magisch huis op een plek genaamd Encanto. De magie van Encanto zegende elk kind met een bijzondere gave. Elk kind, behalve Mirabel. Wanneer de magie die hun casita omringt onverklaarbaar lijkt af te nemen, begint Mirabel een onderzoek dat haar naar de wortels van haar stamboom zal leiden. Al gauw beseft Mirabel dat zij – de enige ‘gewone’ Madrigal – misschien wel de laatste hoop van haar buitengewone familie is.

REGIE Jared Bush, Byron Howard en Charise Castro Smith MET DE VLAAMSE STEMMEN VAN Kato Haes, Oonagh Jacobs, Josefien Grossen, Charlotte Campion, Deborah De Ridder, Pieter Casteleyn en Jan Schepens

Maak er een gezellige ochtend van en sluit vanaf 09:00 aan voor een zondags ontbijtje met zicht op zee. Voor een democratische prijs serveren we verse koffiekoeken en pistolets. Je kan enkel komen ontbijten als je aansluitend naar de film gaat. Je kan wel filmtickets kopen zonder supplement ontbijt. Reserveren voor het ontbijt kan tot vrijdag 11.01.2023 om 12:00.

Praktisch

Datum en uur: zondag 15.01.2023 om 10:00
Locatie: Belgium Pier (Zeedijk 261, 8370 Blankenberge)
Ticketprijs: basis € 6 – jong volk € 4 – supplement ontbijt € 10 (volwassene) | € 8 (-14)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.