Home > Fijnproevers kunnen in Sluis nu ook Goudmerk mosselen van Aquamossel proeven

Fijnproevers kunnen in Sluis nu ook Goudmerk mosselen van Aquamossel proeven

Geschreven op 31 juli 2019 om 13:49 door Mario De Wilde

Sluis, net over de Nederlandse grens, staat al lang bekend om haar vele lekkere restaurants. Tijdens het mosselseizoen worden er ook flink wat kilo’s van het zwarte goud geserveerd. Vanaf nu ligt de kwaliteit nog hoger want verschillende eethuizen en restaurants (o.a. D’ouwe Schuure, Dikke van Dale, ’t Zwin , Kaai 10, Barsa, Eetboetie, Rivers, Frietstal, Côte Azur, Down Town, De Corner, de 7de Hemel, Le Poisson d’Or, De Beijaard, Hart van Sluis en Belfort) zijn in zee gegaan met Aquamossel. Slechts die verse mosselen welke voldoen aan de allerhoogste kwaliteitscriteri mogen het kwaliteitslabel Aquamossel voeren. En dat gebeurt nu ook in Sluis. Met dank aan Alex Van Houte uit het nabijgelegen Groede.

Twee betrouwbare leveranciers

Alex Van Houte is een vertrouwd gezicht in de wereld van schelpdieren, ook in onze West-Vlaamse provincie. Tijdens een interview met Alex Van Houte in het populaire restaurant ’t Zwin -met een dampende pot mosselen binnen handbereik- kwamen we alvast meer te weten over deze transactie: “Omdat Sluis zowat in mijn eigen achtertuin ligt, gaf het voor mij een dubbel blij gevoel dat de een heleboel zaakvoerders van restaurants voor Aquamossel kozen. We hebben ook twee gunstige en betrouwbare leveranciers uit de eigen regio. De mosselen van Aqua Mossel zijn namelijk voor de horeca verkrijgbaar via Vishandel Mike de Houck uit Breskens en voor de consument via viswinkel Fieret in Sluis.”

Modernste verwerkingsfabriek van Europa

Alex Van Houte was al lang overtuigd van hun hoge kwaliteit. Aquamossel beschikt over een eigen integrale productieketen die is gestoeld op een unieke kennis, gespecialiseerd vakmanschap en meer dan een eeuw ervaring als mosselkweker. Het mosselbedrijf is bovendien gehuisvest in de modernste verwerkingsfabriek van Europa en maakt gebruik van de meest geavanceerde innovatieve systemen. Op die manier kunnen ze een volledige integrale mosselkwaliteit garanderen en dat van mosselzaad tot consumptiemossel. Het resultaat is dat ze echt de allerbeste mosselen aan de restaurants leveren. In korte tijd kon ik ook de restaurantuitbaters in Sluis overtuigen en hebben die sinds kort ook de Aquamosselen op de kaart. Voor die gelegenheid hebben we ook opvallend nieuwe rode mosselpannen en allerlei banners en tafelgadgets van Aquamossel ontwikkeld zodat de bezoeker meteen ziet dat het om kwaliteitsmosselen gaat.”

Zwarte goud moet goud blijven

Eén van de eerste ‘believers’ was Restaurant ’t Zwin aan het drukke Walplein. “Mosselen worden vaak als het zwarte goud omschreven. Welnu, laat het dan zoveel mogelijk goud blijven, waarmee ik vooral bedoel dat je de kwaliteit moet behouden. Omdat we in ons restaurant zoveel als mogelijk de mosselen puur serveren, is de natuurlijke basissmaak heel belangrijk. We deden zelf een paar keer de blinde test en we waren snel overtuigd hoe goed de kwaliteit van Aquamossel wel is. Het feit dat we ook van onze gasten regelmatig complimenten krijgen, geeft ons een dubbel goed gevoel. Ik ken trouwens Alex Van Houte al vele jaren en weet intussen dat een gegeven woord heilig is. Een andere surplus is dat Aquamossel nog dezelfde dag van de productie al aan ons restaurant kan leveren zodat de versheid een bijkomende waarborg is.”

Foto: Restaurant ’t Zwin serveert maar graag een pan Goudmerk van Aquamossel aan Alex Van Hout.

1 reactie

F verschorre
Geschreven op 2019-08-01 07:27:25
Geweldige lekkere mossel

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.