Home > Fietsers mogen in centrum Wevelgem veilig rechtsaf door rood licht

Fietsers mogen in centrum Wevelgem veilig rechtsaf door rood licht

Geschreven op 9 september 2021 om 16:25 door Mario De Wilde

Fietsers mogen voortaan in het centrum van Wevelgem op vier plaatsen door het rood licht rijden om rechts af te slaan. De gemeente gaf in samenspraak met de politiezone Grensleie een positief advies aan het Agentschap Wegen en Verkeer. Het is de eerste plaats in Wevelgem waar dat mogelijk zal zijn. Sinds kort mogen fietsers in Vlaanderen op bepaalde punten door het rood licht rijden om rechts af te slaan of rechtdoor te rijden. Dat wordt aangegeven door het bordje B22 en B23, een omgekeerde rode driehoek met een gele fiets in.

Binnenkort zullen fietsers in het centrum van Wevelgem dat ook mogen doen, op vier plaatsen. Fietsers kunnen vanuit de Lode De Boningestraat de Vanackerestraat in en vanuit de Grote Markt de Lode de Boningestraat in. Komende vanuit de Lauwestraat mag er ook altijd rechts afgeslagen worden richting Grote Markt en Kortrijkstraat. En ook wie vanuit de Kortrijkstraat de Brugstraat in moet, zal niet langer voor een rood licht moeten wachten.

Fietsers die van op de Grote Markt de Lauwestraat inrijden, zullen wel nog moeten wachten als het licht op rood staat, omdat er in de Lauwestraat enkel een fietssuggestiestrook ligt. ‘Steeds meer mensen grijpen naar de fiets voor verplaatsingen. Met deze aanpassingen zorgen we op een veilige manier voor een nog betere verkeerscirculatie voor fietsers in het centrum van Wevelgem. Dit zal zeker een extra stimulans zijn voor onze inwoners om de fiets te nemen bij korte verplaatsingen’, aldus schepen voor Mobiliteit Lobke Maes. Het is de ambitie in het meerjarenplan 2020 – 2025 om van Wevelgem een echte fietsgemeente te maken waarin de fiets een prominente rol speelt in het mobiliteitsplan van de gemeente.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.