Home > Fietser (83) levensgevaarlijk gewond na aanrijding met vrachtwagen in Houthulst

Fietser (83) levensgevaarlijk gewond na aanrijding met vrachtwagen in Houthulst

Geschreven op 15 juni 2021 om 08:21 door Filip Vanloo

In de Poelkapellestraat te Houthulst kwam het gisteren in de namiddag tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en een 83-jarige fietser uit Diksmuide. Beiden kwamen uit de richting Langemark-Poelkapelle en reden richting Klerken, toen het ter hoogte van het kruispunt met de Eug. de Groote Laan fout ging.

Langs de Poelkapellestraat is er evenwijdig met de rijbaan een fietspad. Ter hoogte van het kruispunt met de Eug. de Grootelaan gaat het fietspad over in een fietssuggestiestrook op de rijweg, waardoor de fietser zich van het fietspad op de rijbaan moest begeven. Net op dat moment kwam er een vrachtwagen uit dezelfde richting waardoor de fietser bij de overgang van het fietspad naar fietssuggestiestrook werd gegrepen door de vrachtwagen. De bejaarde fietser kwam met zijn been onder de vrachtwagen terecht en werd een 10-tal meter meegesleurd.

De hulpdiensten snelden ter plaatse en intussen werd de man door omstaanders van onder de vrachtwagen gehaald. Hij werd levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis te Ieper. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De Poelkapellestraat bleef een hele tijd afgesloten tussen de Jonkershovestraat en de Melanedreef.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.