Home > Fietsen met Smaak tussen Menen en Halluin: grensoverschrijdende en lekkere fietsroute

Fietsen met Smaak tussen Menen en Halluin: grensoverschrijdende en lekkere fietsroute

Geschreven op 24 juni 2024 om 08:08 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Menen en Halluin slaan de handen ineen voor een nieuwe en unieke fietsroute die de rijke geschiedenis en de vele overeenkomsten tussen deze twee steden belicht. ‘Fietsen met Smaak’ biedt fietsers een grensoverschrijdende tocht die hen meeneemt door het prachtige landschap en langs smakelijke stopplaatsen van lokale producenten.
Fietsen met Smaak
De fietsroute, genaamd ‘Fietsen met Smaak’, is een boeiende tocht van 36 km die start op het Leie-eiland bij de Oude Sluizen. Voor wie liever een kortere route fietst. zijn er twee lussen beschikbaar: een van 15 km in Halluin en een van 21 km in Menen. De route voert door het golvende landschap van Halluin, Roncq, Lauwe en Rekkem en volgt de schilderachtige oevers van de Leie. Onderweg kunnen fietsers genieten van het heerlijke aanbod van korte-ketenproducenten uit zowel de grensregio als Halluin.
Samenwerking tussen Menen en Halluin
Deze unieke fietservaring is een gezamenlijk initiatief van Stad Menen en Halluin, en weerspiegelt de fijne samenwerking tussen de twee gemeenten. Door hun krachten te bundelen, hebben Menen en Halluin een grensoverschrijdende route gecreëerd die cultuur, natuur en gastronomie op een harmonieuze wijze combineert. Deze samenwerking benadrukt de sterke band tussen de twee gemeenten’en hun gezamenlijke inzet voor het promoten van toerisme en lokale producten.
Praktische informatie
De fietsroute is niet bewegwijzerd, maar kan eenvoudig gevolgd worden via RouteYou. Voor meer informatie en om je avontuur te plannen, bezoek www.menen.be/toerisme of neem contact op via toerisme@menen.be. We nodigen iedereen uit om de grens over te steken en de unieke charmes van Menen en Halluin te ontdekken via deze heerlijke fietsroute.

1 reactie

Pascal BRACKMAN
Geschreven op 2024-06-24 21:09:55
Fantastisch initiatief!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.