Home > Fiets verongelukte Bjorg Lambrecht gisteren in KOERS onthuld en voortaan te zien in Roeselare

Fiets verongelukte Bjorg Lambrecht gisteren in KOERS onthuld en voortaan te zien in Roeselare

Geschreven op 19 februari 2024 om 09:52 door Mario De Wilde

Een fiets, trofee en trui van de in 2019 overleden Bjorg Lambrecht zijn voortaan in KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, te zien. De objecten werden tijdens een bezoek van de familie en de supportersclub op 18 februari officieel onthuld. Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Bjorg Lambrecht overleed. Lambrecht stond bekend als een groot talent dat goed uit de voeten kon in het klim- en rondewerk. In zijn korte carrière kon Bjorg zich verschillende keren onderscheiden. Zo won hij in 2017 Luik-Bastenaken-Luik voor beloften en eindigde hij dat jaar ook tweede in de prestigieuze Ronde van de Toekomst. Bjorg werd – net als in 2016 trouwens – voor die prestaties bekroond met de trofee Belofte van het jaar.

Als neoprof won hij in 2018 een etappe in de Tour des Fjords. In 2019 timmerde hij verder aan de weg naar de top en behaalde hij diverse ereplaatsen in klassiekers. Daarnaast won hij de witte jongerentrui in de Dauphiné Libéré. Tot het noodlot toesloeg tijdens de Ronde van Polen. Bjorg overleed aan de gevolgen van een valpartij tijdens de derde etappe. Hij werd slechts 22 jaar.
Piet Delrue, Schepen voor KOERS. Museum van de Wielersport: “Renners als Bjorg Lambrecht mogen niet vergeten worden. Daarom is het goed dat bezoekers van KOERS voortaan deze objecten van Bjorg hier kunnen bekijken en hem gedenken.”

Dankzij Squadra Sports/Wasserman Cycling – het voormalig management van Bjorg – kwam KOERS in contact met de familie Lambrecht. Zij konden zich vinden in KOERS-project en stellen nu dus enkele items ter beschikking van het museum. Het betreft de fiets waarmee Bjorg de etappe in de Tour de Fjords won, een witte trui uit de Dauphiné Libéré en de Flandrientrofee als beste belofte in 2017.
De familie Lambrecht was samen met een ruime delegatie van de fanclub aanwezig in het museum tijdens de onthulling van de objecten.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.