Home > Fiets Chantal achterna langs de verschillende filmopnames ‘Eigen Kweek’ met een serieuze (West)hoek af

Fiets Chantal achterna langs de verschillende filmopnames ‘Eigen Kweek’ met een serieuze (West)hoek af

Geschreven op 24 mei 2023 om 10:05 door Mario De Wilde

Nieuwe fietsroute ‘Loveringem’ brengt je langs de verschillende filmopnames van Chantal uit Eigen Kweek
In Lo-Reninge werd dinsdagavond de nieuwe fietsroute ‘Loveringem’ voorgesteld. De fietsroute kronkelt door Lo-Reninge en Alveringem waar de voorbije twee jaar opnames plaatsvonden voor de fictiereeks Chantal, een politieserie met een serieuze (West)hoek af. Wout Cornette, schepen van toerisme Lo-Reninge: “Het idee om een nieuwe fietsroute uit te stippelen ontstond toen de filmploegen van televisiereeks Chantal in onze gemeente neerstreken. De eerste opnames lokten her en der al geïnteresseerden, maar vooral toen de reeks op tv werd uitgezonden groeide de interesse om locaties waar de belangrijkste opnames plaatsvonden te kunnen bezichtigen.”
“Met deze nieuwe fietsroute ‘Loveringem’ willen we de bezoekers, maar ook de eigen inwoners een dag vullend programma aanbieden. Daarbij komen niet enkel de filmlocaties van de reeks Chantal aan bod, maar worden eveneens de vele troeven van de twee meest landelijke gemeenten van de Westhoek maximaal belicht: de authentieke dorpskernen, de kleinschalige drank- en eetgelegenheden, het cultureel erfgoed en de weidse landschappen.”

De toeristische diensten van Lo-Reninge en Alveringem stippelden een fietstocht van 45 km uit langs twintig locaties waar de opnames voor Chantal plaatsvonden zoals het administratief centrum op de Markt van Lo-Reninge, het sluizencomplex aan de Fintelle in Polinkhove (dat dienst deed als politiekantoor), bar Tabac ‘De Miserie’ in Beveren a/d IJzer, de lagere school in de Hoogstraat te Alveringem, de woning van Rik ‘Cheriff’ Cloedt en zijn moeder Solange in de Bellestraat in Gijverinkhove en de woningen van Lise Loosveldt, Daniel en Siska Louage, Arne Goedvriendt en Chantal in de Zuidschotestraat in Reninge.
Naast filmlocaties, passeert de fietsroute ook voorbij vijftien bezienswaardigheden zoals het bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo, de Westpoort en de Caesarsboom in de Hogebrugstraat, de voormalige militaire begraafplaats langs de Hoflandstraat in Reninge, de Brouckmolen in de Lindestraat in Beveren a/d IJzer het openluchtmuseum Bachten de Kupe in Izenberge en Mout- en Brouwhuis De Snoeck in Alveringem.
Honger of dorst hoeven de fietsers ook niet te lijden, want langs de fietsroute bevinden zich maar liefst 28 horecazaken. De fietsroute Loveringem is dus de ideale manier om de streek te verkennen. Het is een mix van cultuur, natuur, historiek en ontspanning.

Op een overzichtelijke kaart met een knipoog naar de Far West staat alle info over de filmlocaties, bezienswaardigheden en horecazaken, inclusief foto’s. Deze kaarten zijn te verkrijgen bij de dienst Toerisme van Lo-Reninge (VVV-kantoor Lauka), Markt 17a in Lo en in het gemeentehuis HOF van Wyckhuize, St.-Rijkersstraat 19 in Alveringem die beiden als startplaats fungeren voor de fietsroute Loveringem.
De bordjes met de silhouetten van Cheriff Cloedt en Chantal werden ontworpen door Studio West uit Lo. De route is ook te volgen via het knooppuntennetwerk.

Sylvie Thieren, schepen van toerisme Alveringem: “Deze fietsroute moet een nieuwe toeristische troef worden voor Alveringem en Lo-Reninge. We zijn blij dat we samen een toffe, aangename daguitstap kunnen aanbieden in onze rustige, landelijke streek. Laat het mooie weer maar komen, spring op je fiets en ‘Gif mo Sjette’ op de veloroute van Loveringem!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.