Home > Femke Vanbelle (Brugge) en Flore Deman (Waregem) brengen prentenboek ‘Het Land van Ooit’ uit

Femke Vanbelle (Brugge) en Flore Deman (Waregem) brengen prentenboek ‘Het Land van Ooit’ uit

Geschreven op 13 oktober 2023 om 07:26 door Mario De Wilde

Volgende week donderdag 26 oktober verschijnt de langverwachte herdruk van Het land van Ooit van Femke Vanbelle, met fantasierijke illustraties van prijswinnend illustrator Flore Deman. Het land van Ooit is een hartverwarmend verhaal voor kleine avonturiers vanaf 3 jaar. Poëtische knipogen ondergedompeld in zachte aardse tinten met hier en daar een pittig kleurenaccent zorgen voor een wondermooi voorleesverhaal waar jong en oud van zal smullen. Met thema’s als fantasie – avontuur – dromen – rijm

Over Het land van Ooit

“Het land van Ooit is een prachtig fantasierijk boek. De rijmende tekst zorgt voor een vlot en warm leesmoment. De pastelgekeurde illustraties nemen je mee naar een fantastische droomwereld. Mijn dochters van 7 en 9 zouden er dan ook graag wonen in dat (in hun woorden) ‘magisch’ land.”

“Rijkgevulde pagina’s staan garant voor uren kijkplezier en een hele reeks vaak minder bekende dieren passeren de revue. Dit boek is een pleidooi om het kind in jezelf te blijven koesteren, te spelen, te fantaseren en te blijven geloven in dat sprankeltje magie.”
Het boekenrijk

“Het land van Ooit is een avontuur dat perfect is om voor het slapengaan te lezen. Het is zo warm, zo liefdevol. Zo vol verwondering, dat je helemaal vol bent van hoop op een mooiere wereld voor iedereen. Het verhaal is op rijm geschreven, met beeldende taal. Er wordt met weinig woorden veel gezegd, het is zo prachtig geschreven. Bijna poëtisch.”
@tanteboekie

Zeven vriendjes dromen over een land ver van hier.
Een plek waar iedereen gelijk is. Elk kind en dier.
Ze tekenen met grote gebaren en gebruiken veel kleur.
Misschien opent hun fantasie wel een deur?

Zet je schrap voor een avontuurlijke dag.
Alles wat je wil, maar meestal niet mag.
Spring! Roetsj! Klim! Plons!
Kom je mee met ons?

De auteurs

Femke Vanbelle (Brugge) debuteert als schrijver met Het land van Ooit. Al jaren verzamelt ze mooie woorden, dichterlijke zinnen en flarden proza op papier. Ook in haar grafische studio Bloudruk houdt ze ervan (visuele) verhalen te vertellen.

Flore Deman uit Waregem is een prijswinnende illustrator met een veelzijdig portfolio. Haar fijngevoelige, speelse tekeningen zijn steevast gekruid met een pittige portie kleur en laten zich het best vertalen als een feeëriek universum waarin ze haar toeschouwer zachtjes, laag na laag, meeneemt naar de kern van het verhaal.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.