Home > Feestelijke opening fietsenstalling Ter Lindehof in St.-Andries

Feestelijke opening fietsenstalling Ter Lindehof in St.-Andries

Geschreven op 19 februari 2020 om 12:58 door Mario De Wilde

Afgelopen maandag was er de opening van de fietsenstalling Ter Lindehof in St.-Andries. Vivendo verhuurt in de wijk Ter Lindehof in Sint-Andries 77 sociale woongelegenheden. Deze zijn onderverdeeld in 3 groepen :
– 30 appartementen met 2 slaapkamers
– 15 woningen met 2 en 3 slaapkamers
– 32 duplexappartementen met 1 slaapkamer
Deze woongelegenheden werden gebouwd in de periode 1965 – 1967 (architect Carlos Creytens – Lucien Rotsaert) door de sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Heerd is Goud Weerd. In 1997 werd deze maatschappij overgenomen door de koopmaatschappij Haard en Kouter. T.g.v. de fusie in 2006 tussen de Interbrugse Maatschappij voor de Huisvesting en Haard en Kouter werden deze woongelegenheden ingelijfd in het patrimonium van de fusiemaatschappij Vivendo.

Gelet op de leeftijd van de duplexappartementen drong zich intussen een intensieve renovatie op. De woongelegenheden werden oorspronkelijk gebouwd met houten buitenschrijnwerk met enkel glas, van isolatie was toen nog geen sprake. In de periode 2009-2011 werden de betonnen terrassen afgebroken en vernieuwd door een stalen structuur (firma Cos). Daarna vernieuwde de firma Winsol alle balustrades.
In de periode 2013-2015 werd alle resterende houten buitenschrijnwerk vervangen door PVC-schrijnwerk met hoogrendementsglas (firma Goddeeris) en werden de platte daken gerenoveerd en meteen ook geïsoleerd (Zolderse dakprojecten).

Ook de binneninrichting was intussen fel verouderd en versleten. In 2013 stonden t.g.v. verhuisbewegingen een 6-tal woongelegenheden in leegstand. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze 6 woningen volledig intern te strippen en opnieuw op te bouwen. Naast een nieuwe vloeropbouw, nieuw pleisterwerk, nieuwe keuken en badkamer, … werden deze woningen voorzien van de nieuwste technieken op vlak van verwarming, elektriciteit en ventilatie. Na afwerking werden geen nieuwe kandidaat-huurders toegewezen maar werd aan bewoners van Ter Lindehof zelf gevraagd of zij bereid waren om te verhuizen naar de gerenoveerde adressen. In de periode 2013 – 2019 werden op deze manier alle 32 duplexappartementen gerenoveerd.

Bij de planopmaak voor de te renoveren duplexappartementen stelden we vast dat het onmogelijk was om genoeg bergingsruimte te voorzien om een fiets te stallen. Daarom werd besloten om een fietsenberging te plaatsen op de site. Het grasplein tussen de verschillende woonblokken leende zich daar uitstekend voor. Groep 3 architecten maakte een voorstel op. Na het verlenen van de bouwvergunning werd in het najaar 2019 de fietsenberging geplaatst door de firma Velopa uit Leuven. Er is plaats voor 32 fietsen en de berging kan worden afgesloten zodat iedereen zijn fiets op een veilige manier kan stallen. De fietsenstalling wordt voorbehouden voor de bewoners van de duplexappartementen en Vivendo zal hiervoor geen bijkomende vergoeding vragen. De totale investering voor deze nieuwe fietsenberging is ongeveer 30.000 €. Afsluitend voorziet Vivendo nog het vernieuwen van alle paden en terrassen waar nodig op de site. Het uitvoeringsplan voor deze werken is momenteel in opmaak.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.