Home > Feestelijke huldiging op stadhuis voor Koninklijke Brugse Schaakkring

Feestelijke huldiging op stadhuis voor Koninklijke Brugse Schaakkring

Geschreven op 4 juli 2023 om 11:35 door Mario De Wilde

Gisteren, maandag 3 juli 2023, was het zover. Dan werd de eerste ploeg van de Koninklijke Brugse Schaakkring (KBSK) officieel gehuldigd in de salons van het Brugse stadhuis. Op zondag 16 april kroonde de ploeg zich immers tot landskampioen in de hoogste klasse van de nationale interclubcompetitie schaken. Na enkele mooie woordjes van burgemeester Dirk De fauw en schepen van Sport Franky Demon, kwamen ook KBSK-voorzitter Geert Bailleul en ploegkapitein Tom Piceu aan het woord. Ook de kersverse grootmeester Koen Leenhouts werd in de bloemetjes gezet, evenals gloednieuw internationaal meester Sim Maerevoet. Tot slot werd er nog even stilgestaan bij de 90ste verjaardag van de schaakclub dit jaar.

De KBSK is uiteraard ontzettend trots op de spelers, ploegkapitein Tom Piceu en interclubverantwoordelijke Chris Despiegelaere. Behalve de officiële huldiging op het stadhuis vond er op zaterdag 1 juli ook een gezellige clubbarbecue plaats om iedereen te vieren en te bedanken voor hun grootse prestaties. Ook daar kwam schepen Franky Demon de club een hart onder de riem steken.

De KBSK wist namelijk nog nooit eerder in de 90-jarige geschiedenis van de club in de top 3 te eindigen op het hoogste nationale niveau, laat staan dat ze met de titel naar huis kwamen. Een prestatie om u tegen te zeggen dus!

Meer info www.brugseschaakkring.be en www.facebook.com/KBSKBrugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.