Home > Feestcomité Sint-Pieters bij Brugge behoudt succesrijk concept voor haar kermis

Feestcomité Sint-Pieters bij Brugge behoudt succesrijk concept voor haar kermis

Geschreven op 17 juni 2024 om 08:41 door Mario De Wilde

Feestcomité Sint-Pieters organiseert in het weekend van 26 juni opnieuw Sint-Pieterskermis 2024. De festiviteiten gaan dit jaar opnieuw allemaal door in de Poelweg. Jitske Vandenberghe van Feestcomité Sint-Pieters doet alvast het programma uit de doeken: “We behouden ons concept van de voorbije jaren, een gezellig kermisplein met rondom wat foodtrucks en verschillende zaken aan randanimatie, maar er was ook nood aan vernieuwing. Onze kermis zaterdag kon nog wat opvulling gebruiken. Hiervoor werken we samen met De Koninklijke Brugse Velosport. De zaterdag wordt opgevuld met een Bike&Run en een loopfietsenrace voor de kleinsten.”

Op vrijdagavond 26juni is er om 18u45 officiële opening van de kermis door een afgevaardigde van het stadsbestuur en zijn er optredens van Gio Vano, Louis Flion, The Partytrooperz. Daarna zal DJ Rudi Dejonghe nog even het beste van zichzelf geven.

Op zaterdag 29 juni, staat de namiddag in teken van de kleinsten. Vanaf 14u30 gaat de Foodtruck Market open, maar is er ook heel wat kinderanimatie voorzien (kindergrime, glittertattoo’s, gekke kapsels, springkasteel,…). Om 15u neemt animator Kurio de leiding met een leuke show met interactieve spelletjes, kinderdisco,… Daarna hebben we nog een optreden van De Brugse Vinten en coverband ‘Sounds Familiar’ sluit de avond af.

Nieuw op zaterdag: een Bike & Run

In samenwerking met de Koninklijke Brugse Velosport wordt er een Bike & Run georganiseerd. Een Oost-Vlaams concept die wordt door getrokken naar West-Vlaanderen. Het concept is simpel, je neemt deel in duo. Eén deelnemer loopt, één deelnemer fietst – je blijft op maximum 15 meter van elkaar, je wisselt zo vaak als je wilt tussen lopen en fietsen en komt samen over de streept! Er is een wedstrijd van 8km en een wedstrijd van 18 km.

Daarnaast organiseren we ook een loopfietsenwedstrijd voor de allerkleinsten. Voor de kleinste sportievelingen tot 6 jaar (geboortejaar 2018).  Verschillende afstanden afhankelijk van het geboortejaar.
Geboortejaar 2018 – 400 meter
Geboortejaar 2019 – 300 meter
Geboortejaar 2020 – 200 meter
Geboortejaar 2021 – 100 meter

Deelnemen is mogelijk met een loopfiets, fiets met zijwieltjes of fiets. Een helm dragen is verplicht!

Zondag 30 juni is er de jaarlijkse rommelmarkt in de Poelweg, Hazelaarsstraat, Wilgenstraat, Meidoornstraat,… Er staat ook een aperitiefconcert op het programma. Kurt Doornaert trekt de namiddag op gang met de A-MEEZING medley show. Daarna geven Sammy Moore, Swoop en Coverband ‘The Black Starlings’ het beste van zichzelf. De zondag is er ook doorheen de dag de Foodtruck market.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.