Home > Feest aan boord mijnenjager Narcis

Feest aan boord mijnenjager Narcis

Geschreven op 27 juli 2021 om 09:22 door Geert Demuynck

Gedurende haar hele geschiedenis heeft de Belgische Marine zich onderscheiden door haar tradities en gewoonten, die van dit onderdeel een apart component van Defensie maken. Deze tradities bestaan nog steeds en wij hadden zelf de gelegenheid om er een bij te wonen.

De doop van de kleine Cooper vond plaats aan boord van de mijnenjager BNS Narcis op vrijdag 16 juli, waarbij ook de ouders en enkele familieleden aanwezig waren.
Ook scheepsbel zelf werd gebruikt tijdens het doopsel en zijn naam werd erin gegraveerd. Wij spraken met de trotse vader, Andy Borgonjon, vlak na de ceremonie om meer te weten te komen over zijn achtergrond en de reden voor de doop aan boord.

Waarom koos je voor de doop aan boord van de Narcis?
Mijn vrouw Fenna Willemsen en ik zijn allebei militairen, zij werkt bij de marine en ik bij de medische component, wij hebben allebei op de Narcis gevaren en voor mij was het het eerste schip waarmee ik op zee ging. Wat de keuze betreft, was het een geluk bij een ongeluk, want het was het enige beschikbare schip en toen was de huidige commandant van het schip toevallig een student bij mij, dus ik was heel gelukkig.

Wat vind je van de tradities bij de Marine in het bijzonder?
Mijn vrouw en ik houden van tradities, ik denk dat het dingen zijn die vergeten worden en dat vind ik jammer, het zijn emotionele momenten die in het geheugen gegrift blijven. Mijn oudste zoon is ook gedoopt op de BNS Leopold I en het is een bron van trots te kunnen zeggen dat zij op een militair schip zijn gedoopt. De foto’s die op die dagen zijn genomen met de bemanning en de familie geven de gebeurtenis nog meer glans.

 

(tekst : 2MR Shaun en 2MR Thomas)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.