Home > Feedthenurses leverden 18.000 maaltijden en nam gisteren afscheid in WZC Van Zuylen

Feedthenurses leverden 18.000 maaltijden en nam gisteren afscheid in WZC Van Zuylen

Geschreven op 13 mei 2020 om 18:40 door Mario De Wilde

Gisteren 12 mei was de internationale dag van de verpleging. Uitgerekend op die dag werd het project “Feed the Nurses” feestelijk uitgezwaaid. Een ‘exit’, zeg maar, nadat geëngageerde koks – overal in Vlaanderen – tien weken lang gratis kwalitatieve maaltijden leverden aan de zorgsector en dienstverleners. Op verschillende locaties in Vlaanderen sluit het project met een spetterend slotakkoord. Voor de provincie West-Vlaanderen gebeurde dit op de campus van het Brugse woonzorgcentrum (WZC) Van Zuylen.

Het afscheid werd gevierd met een foodtruck, van waaruit enkele chefs prachtige gerechtjes serveerden. Door de coronacrisis moesten horecazaken sinds 13 maart noodgedwongen de deuren sluiten. In ziekenhuizen en woonzorgcentra stond het verplegend personeel onder ongelooflijke druk. Onder de noemer #feedthenurses sloegen tal van horecazaken in Vlaanderen de handen in elkaar om deze helden van lekker eten te voorzien en zich nuttig te maken in moeilijke tijden.

Pablo Annys, voorzitter welzijnsvereniging Mintus: “Bij het begin van de coronacrisis werd snel duidelijk dat de zorgsector en dienstverlening, fors onder druk zouden komen te staan. Bij het verplegend personeel en de zorgkundigen was het alle hens aan dek. Die mensen hebben immens veel uren gepresteerd, waardoor er nauwelijks tijd overbleef om op adem te komen – laat staan: gezond te koken voor zichzelf. Daar heeft #feedthenurses van meet af aan het verschil gemaakt.”
Dankzij sponsoring, schenkingen en steun van Stad Brugge ontvingen de trekkers van #feedthenurses dagelijks aanzienlijke voorraden basisproducten. Ze verwerkten alles tot fijne kant-en-klare maaltijden, voorverpakt voor één persoon.

Schepen Mercedes Van Volcem: “De chefs van #feedthenurses hebben een passie voor hospitality. Zij zorgden ervoor dat de spreekwoordelijke soldaten aan het COVID-19 front tijdens hun shift voorzien werden van krachtvoeding. Zo zie je maar dat zelfstandigen graag dienen en zorgen. Ze waren figuurlijk ook een beetje nurse aan het front. Straks – wanneer de lockdownmaatregelen het toelaten – is het onze beurt om solidariteit te tonen met de mensen uit de horeca. Want ook zij zullen het nodig hebben in hun gevecht om te overleven.”

Feed The Nurses ambassadeur Koen Lagrou: “Tal van leveranciers en ervaren chef-koks droegen vrijwillig hun steentje bij aan dit verhaal. Het eten werd op aanvraag gratis geleverd op locaties die erom vroegen. De respons van medewerkers en afnemers was immens en hartverwarmend. Op deze manier hebben we, ondanks de tijdelijke sluiting van onze horecazaken, kunnen doen wat we het liefste doen: lekker eten serveren voor mensen, in het bijzonder de mensen uit de zorg. De cijfers liegen er niet om: sinds de start in de derde week van maart leverde #feedthenurses ruim 18.200 afgewerkte maaltijden in Brugge. Het ging telkens om soep, een hoofdgerecht én een dessert per ‘klant’.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.