Home > Fastned opende gisteren grootste laadstation in België met twaalf 400 kW-laadpunten in Knokke-Heist

Fastned opende gisteren grootste laadstation in België met twaalf 400 kW-laadpunten in Knokke-Heist

Geschreven op 23 maart 2024 om 07:09 door Mario De Wilde

Fastned, het Europese snellaadbedrijf en marktleider in België, heeft een station geopend langs de Natiënlaan in Westkapelle, bij het binnenrijden van Knokke-Heist. Het nieuwe station is het grootste van Fastned in België tot nu toe, en een van de eerste dat over laders beschikt met een vermogen van 400 kW. Het 28ste station van Fastned in België bevindt zich langs de Natiënlaan, ter hoogte van het bedrijvenpark ’t Walletje nabij het Belfius basecamp van Club Brugge in Westkapelle, op een terrein van AGSO, het stadsontwikkelingsbedrijf van Knokke-Heist.

Het nieuwe station van Fastned beschikt over twaalf laadpunten met een maximale capaciteit van 400 kW. Daarmee heeft Westkapelle voorlopig het grootste snellaadstation van Fastned in België. Elektrische rijders kunnen er hun auto opladen met groene stroom van zon en wind. Net zoals de andere stations van Fastned is het herkenbaar aan zijn typische gele dak bedekt met zonnepanelen.

Laadpunten met een laadvermogen van 400 kW zijn voorlopig nog zeldzaam in België. De krachtige snelladers kunnen tot 100 km range toevoegen in slechts drie minuten, op voorwaarde dat de auto zo’n snelheid ondersteunt. In het najaar van 2024 wordt het snellaadstation van Westkapelle uitgebreid met extra voorzieningen zoals een toilet en een koffieautomaat om de klantbeleving tijdens het laden verder te verbeteren. Ook dit is een Belgische primeur voor Knokke-Heist. Tijdens de werken aan de Natiënlaan kunnen elektrische rijders het station bereiken via de Kalvekeetdijk. Daarna wordt het station vlotter bereikbaar via het kruispunt met de Kragendijk, dat momenteel in aanleg is.

Burgemeester en voorzitter AGSO Jan Morbee: “Het gemeentebestuur van Knokke-Heist engageert zich om tegen 2030 per 100 inwoners circa 1,5 laadpunt op ons grondgebied te voorzien. Dit komt neer op zo’n 495 laadpunten in onze badplaats. Het bestuur ambieert een toegankelijke laadpaal om de 250 meter voor burgers die niet op eigen terrein kunnen laden. Er werden recent reeds 40 nieuwe actieve publieke laadpalen (of 80 laadpunten) geplaatst in onze gemeente. 30 laadpalen (of 60 laadpunten) staan voor de komende maanden op de planning. Het snellaadstation van Fastned maakt de puzzel compleet. Op deze manier maakt Knokke-Heist in versneld tempo zijn ambities waar wat betreft het lokale energie- en klimaatpact van 2030.”

Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned: “We zijn verheugd dat we dit station vandaag kunnen openen, want de regio Knokke kent een grote laadbehoefte. De twaalf extra snellaadplaatsen bedienen zowel lokale bewoners als EV-rijders die komen genieten van de Belgische kust. Ons drive-throughconcept en de hoge vermogens geven meer mensen toegang tot laadinfrastructuur, en vermijden de problemen die gepaard gaan met laden op straat of in parkeergarages. Dankzij de snelheid en de betrouwbaarheid van onze laders kunnen onze klanten in tien minuten weer opgeladen de weg op. Laadplatform Chargemap heeft Fastned onlangs uitgeroepen tot het beste laadnetwerk van België, en daar zijn we trots op.”

In oktober 2020 opende Fastned zijn allereerste snellaadstation in België, aan de luchthaven van Oostende. Het doel is tegen 2030 uit te groeien tot 1000 locaties in Europa

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.