Home > Fans van nostalgische vierwielers: zondag 25 juni komen oldtimers weer naar de braderie in de Brugse Smedenstraat

Fans van nostalgische vierwielers: zondag 25 juni komen oldtimers weer naar de braderie in de Brugse Smedenstraat

Geschreven op 17 juni 2023 om 08:22 door Mario De Wilde

De Smedenstraat in Brugge barst weer van de nieuwigheden. Sinds kort zijn er weer enkele specialiteitenzaken geopend. Er kwam een gloednieuwe vishandel en even verderop opent een tweedehandswinkel van Oxfam. In de grote zaak (de vroegere Juno), die doorloopt tot aan het Beursplein, vind je meer dan enkel kledij. Je kan er ook schoenen, accessoires, interieuritems, speelgoed, boeken en computers kopen. Intussen telt het bestuur af naar de Braderie & Shoppingweekend van vrijdag 23 tot en met maandag 26 juni 2023. Het is alweer een programma in elkaar gebokst dat menige liefhebbers doet likkebaarden. Dat werd gisteren in stijl bij Fijnproeverij TouGou voorgesteld.

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni is er straatverkoop en is de winkelstraat over de ganse lengte verkeersvrij. De vrijdag en maandag is er enkel verkoop in de winkels. Op zaterdag is er altijd een gezellige drukte in de Smedenstraat! Een ideale gelegenheid om koopjes te doen. Voor de kleintjes hebben de organisatoren in de namiddag een kindergrimme voorzien door Ragna. Die tovert de gezichtjes om tot leuke snoetjes en dat helemaal gratis.

70 glimmende oldtimers

Op zondag 25 juni staat het koninginnenstuk op de affiche met de derde editie van de intussen al vermaarde West Brugge Classic Tour. Iedereen die interesse heeft in oldtimers (en dat zijn er flink wat, gezien de grote belangstelling tijdens de voorgaande edities) gaat hier zeker zijn ding vinden. Tussen de 70 ingeschreven oldtimers zitten er een paar ongelooflijk mooie pareltjes.
Vanaf zondagmorgen 9 uur komen de eerste oldtimers de Smedenstraat binnengereden. Hier blijven ze tot ongeveer 11 uur staan om dan met hun rallytour te starten. Rond 13.30 uur komen de chauffeurs terug hun plaats innemen in de Smedenstraat en blijven daar de hele namiddag staan. Het publiek heeft dus ruimschoots de tijd om de wagens vanop de eerste rij te bewonderen.

Negen Missen, Lego en folkbandje

Dat alles zal opgeluisterd worden met leuke muziek want het Brugse folkbandje ‘Local people’ staat garant om leuke en bekende hits te spelen. En er is nog een extraatje: maar liefst negen kandidaat-missen van de Miss European Global zullen in de winkelstraat aanwezig zijn! Deze mooie verschijningen zullen ook te zien zijn bij de vele wagens, wat altijd leuke plaatsjes en selfies oplevert. Nog een leuk item is het initiatief waarmee de Brugs Brickhouse, de bekende Leo-winkel uit de Smedenstraat uitpakt. Ook die is de hele zondag geopend en zij stellen hun workshopruimte open waarbij het materiaal beschikbaar is om (verwijzend naar de oldtimers) een auto te bouwen. Nadien wordt gevraagd om een story te plaatsen op Instagram en het Brugs Brickhouse te taggen. Een jury kiest op het einde van de dag die winnaars uit voor volgende categorieën: mooiste oldtimer, meest futuristische auto, en meest creatieve auto. Elke winnaar wint een speed champion set. Enthousiasme volop bij de vele zelfstandige handelaars en laat die passie veel volk op de been brengen.

 

 

1 reactie

Proot Wim
Geschreven op 2023-06-17 12:05:16
Terug een leuk artikel! Hartelijk dank.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.