Home > Familie zet levenswerk Thierry Cornelis uit Koksijde verder. De Kelle heropgestart

Familie zet levenswerk Thierry Cornelis uit Koksijde verder. De Kelle heropgestart

Geschreven op 3 augustus 2020 om 08:30 door Mario De Wilde

Tjörven Cornelis-Ghysdael, Glenn Cornelis en Bart Lanoye zetten het levenswerk van wijlen topchef Thierry Cornelis in restaurant De Kelle, met verve verder. “De ziel van Thierry leeft mee aan het fornuis. Zijn Ode aan de Visser blijft verder de trekpleister in ons restaurant”, geeft gastvrouw Tjörven Cornelis-Ghysdael graag mee.

Het plotseling heengaan van Thierry Cornelis, patroon aan het fornuis van restaurant De Kelle, sloeg op 13 juli in als een bom. Ongeloof alom. Koksijde, de Westhoek en de culinaire gemeenschap stak vol onbegrip. Donkere wolken hingen boven restaurant De Kelle. Maar eega Tjörven Cornelis-Ghysdael bleef niet alleen met haar immens verdriet. Vrienden sterkten haar geloof in het verder zetten van wat Chef Thierry in een kwarteeuw had neergezet. “We kunnen het nog steeds niet begrijpen wat gebeurd is, maar het leven gaat verder en mede de morele steun van vele vrienden, slaan we na rijp beraad, samen met zoon Glenn Cornelis en diens vriend Bart Lanoye, de handen in mekaar en openen we de deuren van De Kelle opnieuw”, stelt Tjörven Cornelis-Ghysdael.
IN DE VOETSPOREN VAN VADER
Glenn Cornelis (30), zoon van, en regelmatig mee aan het fornuis heeft de leiding in de keuken, samen met zijn vriend en sous-chef Bart Lanoye (33). De algemene leiding van restaurant De Kelle is in handen van gastvrouw Tjörven Cornelis-Ghysdael. “Het is de bedoeling dat we de toppers uit het vuistdikke receptenboek van de Chef verder met klasse uit de oven toveren. Zo willen we de Ode aan de Visser verder in de kijker stellen. De Kreeft in citroenboter, de Gegrilde tarbot en de diverse bereidingen met tong en kabeljauw en alles wat uit de zee komt, staat hoog op hun agenda. Beide jonge Chefs doen het intussen uitstekend. Thierry zou tevreden geweest zijn”, aldus Tjörven Cornelis-Ghydael, de draaischijf van de bubbel van drie. Het is duidelijk dat de sterke wilskracht van de gastvrouw het werk van haar dierbare echtgenoot Chef Thierry, niet alleen in ere wil houden, maar tegelijk zijn levenswerk verder wil laten zien groeien in “zijn” geliefde Kelle.
Meer info: www.dekelle.beinfo@dekelle.be – 058-51 18 55

Foto: de bubbel van drie in De Kelle: Bart Lanoye, Tjörven Cornelis-Ghysdael en Glenn Cornelis.

2 reacties

Miche De Boeck, Aartrijke
Geschreven op 2020-08-03 10:22:04
We zijn de voorbije jaren met veel plezier en goesting komen eten in De Kelle en zijn dan ook heel blij dat ze Thierry op die manier eren. We komen zeker opnieuw langs.
Sam wolff
Geschreven op 2020-08-03 10:03:00
Tjorven, veel sterkte en veel succes met de heropstart! Jou kennende komt dit dik in orde!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.