Home > Fairtrade-werkgroep Damme zoekt nieuw bloed en doet dat met placemats

Fairtrade-werkgroep Damme zoekt nieuw bloed en doet dat met placemats

Geschreven op 16 mei 2022 om 18:42 door Mario De Wilde

Wie wil zich in de nabije toekomst inzetten om Fair Trade in Damme verder onder de aandacht te brengen? De FairTrade-werkgroep die waakt over het behoud van het label, zoekt nieuwe vrijwilligers. Damme werd in 2009 erkend als FairTrade-gemeente. Met het label benadrukt de stad het belang van eerlijke handel. FairTrade staat voor een samenwerking tussen inwoners, ondernemingen en de lokale overheid om de promotie en verkoop van eerlijke producten te stimuleren. Het stadsbestuur focust daarbij op de rol van lokale, duurzame landbouw.

Om de bekendheid te vergroten, heeft de werkgroep placemats ontworpen. Verenigingen kunnen deze onderleggers gratis bestellen voor hun barbecues, sponsormaaltijden en feestjes. De placemats geven op een speelse wijze duiding bij het concept FairTrade-gemeente en nodigen uit om contact op te nemen met de werkgroep. “We hebben nood aan een werkgroep 2.0”, weet schepen Bart Desutter. “Er is zeker ruimte voor nieuwe leden en frisse ideeën. Wie interesse heeft, kan zijn of haar inzet ook beperkte tot een specifiek project.”

Een belangrijke actie van de FairTrade-werkgroep is het promoten van FairTrade-producten bij de lokale verenigingen. Zo brengt de groep het depotsysteem bij Oxfam Wereldwinkel onder de aandacht. Verenigingen die producten uit de Wereldwinkel gebruiken, krijgen niet alleen een fikse korting. Ze mogen ook hun overschot niet gebruikte producten terugbrengen. Daarenboven ontleent de Wereldwinkel ook gratis wijnglazen en koffiekopjes. Meer info over de placemats en de FairTrade-werkgroep bij marijke_cools@hotmail.com of in de Oxfam Wereldwinkel, Stationsstraat 24 in Sijsele

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.