Home > Extra bushaltes en versterkingsritten van De Lijn in Izegem

Extra bushaltes en versterkingsritten van De Lijn in Izegem

Geschreven op 8 april 2024 om 09:30 door Mario De Wilde

Op vraag van het stadsbestuur komen er na de paasvakantie zes extra flexbushaltes voor het openbaar vervoer in Izegem. Het gaat om haltes die in het oorspronkelijk openbaar vervoerplan niet meer bestonden, maar wel gelegen zijn op locaties vlakbij publieke voorzieningen of trekpleisters. “Op die plekken, zoals een begraafplaats, het ziekenhuis, het dienstencentrum voor senioren of het zwembad, komen vaak mensen die geen andere transportmogelijkheid hebben dan het openbaar vervoer. Daarom is het belangrijk dat zij met het flexbusvervoer dichtbij kunnen komen, wanneer er geen reguliere bushalte in de directe omgeving ligt”, verduidelijkt schepen van mobiliteit Caroline Maertens.

Concreet gaat het om de volgende haltes, die vanaf maandag 15 april bediend worden:

Stedelijke begraafplaats, Reperstraat
Sint-Jozefskliniek, Ommegangstraat
Cultuurhuis en Dienstencentrum De Leest, Sint-Jorisstraat
Zwembad en sporthallen, Heilig Hartstraat
Domein Wallemote-Wolvenhof, Kokelarestraat
Meensesteenweg, ter hoogte van de Gapaardstraat (extra halte tussen de haltes Ter Beursplein en De Plataan)

Versterkingsritten voor schoolgaande jeugd

Naast de extra flexbushaltes komt er ook een oplossing voor het capaciteitstekort op de schoolrit ’s morgens richting Lendelede en Kortrijk (buslijn 502 Ardooie-Izegem-Lendelede-Gullegem-Heule-Kortrijk). “Op die buslijn die ’s morgens veel scholieren naar school brengt, was er de afgelopen weken merkbaar te weinig plaats. De Lijn heeft het probleem onderzocht en komt nu met een oplossing. Tot het einde van het schooljaar en in afwachting van een structurele oplossing vanaf het schooljaar 2024-2025, rijdt er vanaf maandag 15 april achter de normale Lijnbus een extra bus om aan de capaciteit te kunnen voldoen”, legt burgemeester Bert Maertens uit.

“De veranderingen in ons openbaar vervoernetwerk zijn voor iedereen wat wennen. Het is niet altijd evident om van in het prille begin alle gevolgen correct in te schatten. Daarom ben ik erg tevreden dat De Lijn zich flexibel opstelt en de nodige aanpassingen doorvoert op vraag van de stad en onze inwoners”, besluit de burgemeester.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.