Home > Expositie in Bredene met Cowboy Henk illustreert voordelen van Offshore windenergie

Expositie in Bredene met Cowboy Henk illustreert voordelen van Offshore windenergie

Geschreven op 1 september 2020 om 17:13 door Mario De Wilde

Op de Spinonladijk in Bredene organiseert de POM West-Vlaanderen de tentoonstelling ‘Offshore windenergie, een zee van voordelen’. De expositie bestaat uit tien schilderijen waarin Cowboy Henk de troeven van windenergie op zee in de kijker zet. Naast de tentoonstelling wordt er ook een folder en website www.koningzeewind.be gelanceerd om offshore windenergie bij een groter publiek bekend te maken. De offshore windindustriesector is de laatste tien jaar aan een stevige opmars bezig. Tegen eind 2020 leveren de Belgische windmolenparken een maximaal vermogen van 2,2 gigawatt, evenveel als twee moderne kerncentrales. Deze energieproductie volstaat om tot 2 miljoen huishoudens van energie te voorzien. België is hiermee de op drie na grootste offshore windenergieproducent ter wereld. Ondanks de kleine kustlijn (65 km) scoort België beter dan landen met een langere kustlijn zoals Nederland (450 km) of Denemarken (7314 km). Met de bouw van nieuwe windmolenparken wordt deze capaciteit tegen 2026 verdubbeld.

Zee van jobmogelijkheden

De offshore windenergiesector creëert heel wat verschillende jobs op zee, in de haven en in het binnenland. Door het stijgend aantal windmolens op zee zal het aantal jobs in de toekomst alleen maar toenemen. Grootste uitdaging voor de groeiende branche is het vinden van gekwalificeerd personeel. Met deze expositie is het de bedoeling mensen te informeren over het toenemende belang van deze boeiende sector en de vele mogelijkheden die het biedt.

Cowboy Henk

POM West-Vlaanderen contacteerde het duo Herr Seele en Kamagurka om een reeks cartoons te schilderen waarin hun geesteskind Cowboy Henk op een ludieke manier de pluspunten van windmolens illustreert. Elk kunstwerk is voorzien van een korte informatieve tekst. Samen met deze expositie lanceren de initiatiefnemers ook een bijhorende folder en een website met nuttige informatie om offshore windenergie bij een groter publiek bekend te maken. De expositie kan nog tot eind september op de Spinoladijk in Bredene bezocht worden. De cartoons en bijhorende informatie staan ook op www.koningzeewind.be.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.