Home > Expositie ‘Circle of Life’ van Lieve Blancquaert vanaf nu drie maanden te bezoeken Blankenberge

Expositie ‘Circle of Life’ van Lieve Blancquaert vanaf nu drie maanden te bezoeken Blankenberge

Geschreven op 27 juni 2022 om 09:58 door Mario De Wilde

Van 25 juni tot en met 25 september kan je in Blankenberge terecht voor de aangrijpende tentoonstelling Circle of Life. Exporuimte De Meridiaan wordt huis voor fotografe Lieve Blancquaert. Verwacht je aan een onvergetelijke wereldreis, gezien door de scherpe blik van een bijzondere reiziger. Circle of Life is het sluitstuk van Lieve Blancquaerts wereldwijde zoektocht naar de mens en zijn rituelen, tradities en gebruiken. Na een geslaagde passage in de Gentse Sint-Pietersabdij (2020) komt de fototentoonstelling nu ook naar Blankenberge. Er werd een weloverwogen selectie gemaakt van werken uit de internationaal bekroonde triptiek Birth Day, Wedding Day en Last Days. Deze kan je ontdekken in zowel exporuimte De Meridiaan als op het openbaar domein.

Blancquaerts werken laten je niet onberoerd. Met haar fototoestel legt ze diepmenselijke gebeurtenissen vast op een tegelijk intieme en krachtige manier. Geen geënsceneerde, maar eerlijke beelden. Soms hard, dan weer ontroerend, maar steeds sereen. De geëxposeerde werken worden omkaderd door woorden van de fotografe zelf. Het biedt de bezoeker inzicht in het leven van de geportretteerden en de veelal uitzonderlijke contexten waarin iemand opgroeit.

Schepen van cultuur Kathy Kamoen: “Met Lieve Blancquaert strikt het cultuurcentrum Blankenberge een uitzonderlijk straffe fotografe. Haar oeuvre is niet louter beeldend, het is sociaal bewogen. Via haar fototoestel zet ze zich af tegen onrecht in al haar vormen, met speciale aandacht voor onrecht tegen vrouwen. Dat haar expo naar Blankenberge komt, doet ons een enorm plezier.” Circle of Life loopt van 25 juni tot en met 25 september 2022 in exporuimte De Meridiaan (Blankenberge) en op diverse locaties op het openbaar domein. De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Dagelijks open, telkens van 14 > 17 uur.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.