Home > Evenementenhal Depart in Kortrijk verlaagt tarieven

Evenementenhal Depart in Kortrijk verlaagt tarieven

Geschreven op 4 december 2019 om 15:43 door Mario De Wilde

In april 2019 vond het jaarlijkse inspraakmoment voor Kortrijkse fuiforganisatoren ‘Party-Cipatie’ plaats. De aanwezige fuiforganisatoren gaven hun feedback omtrent het Kortrijkse fuifbeleid. Met deze participatieve bevraging willen we het stedelijk aanbod verbeteren en aanpassen aan de noden van de jeugdverenigingen. Na een duidelijke vraag worden de huurtarieven van evenementenhal Depart verlaagd voor erkende jeugdinitiatieven én voor commerciële gebruikers. Daarnaast worden twee nieuwe huurtarieven in het leven geroepen, gericht op concerten en op beurzen en congressen.

Het Kortrijkse fuifbeleid heeft een brede ondersteuning voor organisatoren. Het vormingstraject Fuifbuddies waarbij men kennis krijgt van alle geldende reglementeringen en tips voor kwaliteitsvol fuiven, Safe Party Zone dat organisaties ondersteunt in het toepassen van de alcohol- en drugswetgeving, capaciteitscontrole én gewelddelinquenten weren, het aanbieden van gratis oordoppen, …Dit alles gaat samen met een aangepaste fuifinfrastructuur. In september 2017 opende Evenementenhal Depart haar deuren. Ondertussen verwierf de stad met de exploitatie van Depart een grondige expertise op vlak van aanbod, prijzen en dienstverlening.

Bert Herrewyn, schepen van kinderen en jongeren: “Met de ervaringen van de afgelopen twee jaar en de resultaten van de bevraging worden de huurtarieven van Depart bijgesteld. Dit geeft de organisatoren meer ruimte om te experimenteren en zorgt ervoor dat ook kleinere erkende (jeugd)initiatieven makkelijker de weg vinden naar Depart.” De dagtarieven voor zowel organisatoren uit het erkende verenigingsleven als commerciële huurders worden aangepast (excl. btw): Deze aanpassingen zorgen voor een meer correcte verhouding tussen de huurprijs van een halve zaal en een volledige zaal. Bij een volledige zaalhuur gaat het om een prijsdaling van €400. Daarnaast wordt een huurtarief in het leven geroepen die zich specifiek richt op concerten. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren: “Depart is akoestisch een topper voor concerten. Dat getuigen onder andere de organisatoren van Sonic City. Om de zaal maximaal te gebruiken, willen we onder andere meer concerten aantrekken. Ze heeft immers gelijkaardige troeven als de Vooruit in Gent en de AB in Brussel.” Deze aanpassingen van de tarieven komen tegemoet aan de bevindingen uit de bevraging eerder dit jaar. Uiteraard is deze prijsaanpassing slechts een stap in de verfijning van het aanbod voor erkende jeugdinitiatieven en wordt er in samenspraak met hen en andere gebruikers verder werk gemaakt van een aantrekkelijk aanbod en een sterke dienstverlening.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.