Home > Eurofins (Brugge en Kortrijk) kan binnen de 24 uur 6.000 extra coronatesten verwerken

Eurofins (Brugge en Kortrijk) kan binnen de 24 uur 6.000 extra coronatesten verwerken

Geschreven op 3 november 2021 om 15:08 door Mario De Wilde

Vanaf vandaag kan iedereen wie zich ziek voelt via de website mijngezondheid.be nagaan of een PCR-test voor COVID-19 nodig is. Die testen zullen afgenomen worden in een testcentrum om de overbevraagde huisartsen te ontlasten. Het resultaat van je test kan je in minder dan 24 uur tijd hebben, zo stelt Eurofins Clinical Diagnostics dat labs heeft in Kortrijk, Brugge en op Brussels Airport. “In tegenstelling tot de berichten die hier en daar circuleren, is er zeker voldoende verwerkingscapaciteit bij de laboratoria. Zo zijn wij in staat om zeker 6.000 extra coronatests per dag te verwerken”, zegt Tibo Demoor, Managing Director bij Eurofins Clinical Diagnostics.

Het aantal COVID-19-besmettingen zit opnieuw in stijgende lijn, zo blijkt uit de recentste cijfers van Sciensano. Hierdoor doken de afgelopen dagen her en der berichten op dat wie een PCR-test laat afnemen 48 uur of langer op het resultaat moet wachten door de toenemende drukte in de labs die de stalen verwerken. Klopt niet, zegt Eurofins dat zelf COVID-19-laboratoria heeft in Kortrijk, Brugge en op Brussels Airport. “Onze labs in Kortrijk en Brugge zijn in staat om dagelijks bovenop de stalen die momenteel binnenkomen nog zo’n 6.000 extra coronatesten te verwerken en binnen de 24 uur het resultaat te bezorgen”, vertelt Tibo Demoor, Managing Director bij Eurofins Clinical Diagnostics.

Ook het COVID-19-lab van Eurofins op Brussels Airport, waar reizigers binnen de 3 uur het resultaat van de PCR-test kennen, kan dagelijks zo’n 1.000 extra testen aan bovenop de huidige testaanvragen.

Vanaf vandaag kan iedereen die zich ziek voelt, via de overheidswebsite mijngezondheid.be zelf nagaan of er sprake kan zijn van een COVID-19-besmetting. Als de symptomen daarop wijzen, moet je dan niet langer via de huisarts om getest te worden maar krijg je een code om zelf naar een afnamecentrum te gaan.

“Dit zal zeker helpen om de huisartsen te ontlasten, maar ook om korter op de bal te spelen om besmettingen op te sporen en in te dijken. Wie zich niet goed voelt en getest wordt, kan binnen de 24 uur weten waar hij aan toe is: COVID-19 of een gewone verkoudheid. Hoe sneller je weet wat er aan de hand is, hoe beter je een aantal praktische zaken zoals werk en hobby’s kan regelen en indien nodig je nauwe contacten ook kan laten testen”, besluit Demoor.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.