Home > Euh….Vanaf vandaag worden de droogtemaatregelen in onze provincie versoepeld

Euh….Vanaf vandaag worden de droogtemaatregelen in onze provincie versoepeld

Geschreven op 4 augustus 2023 om 08:18 door Mario De Wilde

Er zijn nog zekerheden in dit mooie landje: vanaf vandaag 4 augustus worden de droogtemaatregelen in West-Vlaanderen versoepeld. Alhoewel, niet overal: het onttrekkingsverbod blijft behouden voor de Blankaart, de Kemmelbeek en de Rivierbeek. Sedert 21 juli was er een tijdelijk onttrekkingsverbod voor de Hertsbergebeek (volledig), de Kerkebeek (volledig), de Handzamevaart (gedeeltelijk), de Martjesvaart (gedeeltelijk), de Devebeek (volledig) en de Heulebeek (volledig). Door de neerslag van de voorbije week en de hoeveelheid neerslag die nog voorspeld wordt voor de komende dagen is het onttrekkingsverbod voor deze waterlopen geschrapt.

De Poekebeek staat momenteel terug op normaal peil. Het onttrekkingsverbod is er geschrapt voor het opwaartse traject. Het onttrekkingsverbod blijft wel behouden) in de Blankaart (gedeeltelijk), de Kemmelbeek (gedeeltelijk) en de Rivierbeek (volledig). (zie kaart in bijlage) Omwille van onvoldoende waterpeil is het niet toegelaten om er water op te pompen.
Hiernaast is er sinds 1 april 2022 in West-Vlaanderen al een permanent onttrekkingsverbod van kracht in het stroomgebied van de Bornebeek en de bovenloop van de Hertsbergebeek.
De situatie wordt verder op de voet gevolgd. De onttrekkingsverboden zijn online raadpleegbaar op https://www.vlaanderen.be/droogtemaatregelen en de provinciale website www.west-vlaanderen.be/waterschaarste. Er is ook een overzicht beschikbaar van de bufferbekkens waar innemen van water wel nog mogelijk is.

De foto werd ons gisteren doorgespeeld uit Ruiselede

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.