Home > Esssevee wint belangrijke thuismatch tegen KV Mechelen met 2-0

Esssevee wint belangrijke thuismatch tegen KV Mechelen met 2-0

Geschreven op 9 januari 2023 om 08:12 door Mario De Wilde

Essevee behaalde gisterennamiddag een deugddoende overwinning thuis tegen KV Mechelen. Rommens en Gano zorgde voor de doelpunten. Nieuwkomers Vormer en Brüls mochten meteen starten. Essevee begon sterk aan de wedstrijd. Na vijf minuten trapte Rommens een vrije trap enig mooi in doel. Essevee al vroeg op rozen. De thuisploeg greep Mechelen naar de keel door hoog druk te zetten. Fadera kreeg met een gelukje het leer aangespeeld in de zestien maar hij trapte naast. Ook Derijck kreeg een grote kans wanneer hij een hoekschop van dichtbij op Thoelen kopte. Mechelen was tijdens de eerste helft 1 keer gevaarlijk wanneer na een afgeslagen hoekschop Schoofs op doel trapte. Zijn plaatsbal spatte uiteen tegen de lat. Even later knalde uitblinker Brüls een vrije trap vanuit een scherpe hoek rechtstreeks op doel. Thoelen ranselde het leer uit zijn doel. Het bleef zo 1-0 tot aan de rust.

Mechelen kwam scherp uit de kleedkamer. Walsh mocht meteen uithalen maar Bossut was bij de pinken. Even later kreeg Walsh opnieuw een kans. Maar ook deze keer stond Bossut pal. Essevee kwdeids Put twijfelde niet en wees naar de stip. De VAR nam wel echt veel tijd om de beslissing goed te keuren maar uiteindelijk mocht Gano dan toch trappen. Thoelen zat er nog bij maar het leer ging toch binnen. De veer was nu gebroken bij Mechelen en Essevee kreeg nog enkele kansen op de 3-0. Gano knalde van dichtbij een pass van Fadera over en Sissako trapte het leer op de lat. Essevee speelde de wedstrijd rustig uit en begint zo uitstekend aan 2023.