Home > Essevee verliest van KV Mechelen ondanks sterk slotoffensief in heenmatch halve finale Croky Cup

Geschreven op 3 februari 2023 om 08:18 door Mario De Wilde

Essevee verloor gisteravond onverdiend met 1-2 ondanks een spannend slotoffensief van KV Mechelen in de heenmatch van de halve finale van de Beker van België. De eerste horde richting een vierde finale van Essevee in de Croky Cup was de heenmatch tegen KV Mechelen. Lees het verslag van de halve finale in de Elindus Arena hieronder.

Zulte Waregem begint als een sneltrein aan de wedstrijd. De eerste kans voor de Boeren is dan ook meteen prijs. De inworp langs rechts van Ciranni belandt tot bij Vossen, die goed doorsteekt naar Ndour. Die laatste verstuurt een lage schuiver die heerlijk in doel wordt verlengd door Fadera. Een droomstart voor Essevee. Beide ploegen moeten even recupereren van het heftige wedstrijdbegin, want het eerste kwartier verloopt zonder al te veel doelgevaar. Tot Ndour begint te slalommen en zijn schot via deviatie overgaat. In de hoekschop erop gaat de kopbal van Lopez maar net naast.

Ook de eerste doelkans voor de Kakkers zit raak. Storm snijdt vanop links naar binnen en knalt de bal vlotjes voorbij Bossut binnen in de korte hoek. De bordjes hangen na 25 minuten spelen alweer gelijk. De bezoekende ploeg blijft doordrukken na het doelpunt en versiert opnieuw een grote mogelijkheid voor doel. Het is weer Storm die voor gevaar zorgt en de bal vanop rechts strak voor de kooi van Bossut kan brengen. Gelukkig voor Essevee staat niemand aan de tweede paal.

Vijf minuten voor rust komt de nieuwste aanwinst Fila meteen in actie. Hij vervangt de geblesseerde Sörmo. De eerste helft liet niet veel doelgevaar noteren, maar toch wil Essevee graag met een voorsprong de rust in. Vormer wordt mooi diepgestuurd en staat oog in oog met Coucke, maar hij schuift de bal maar net naast de kooi van de Mechelse doelman. Daarna probeert Vossen nog een afvallende bal op corner binnen te jassen, maar die gaat via een been van de uitploeg naast. We gaan rusten met 1-1.

KV Mechelen doet wat Essevee in de eerste helft deed: uit de kleedkamer komen en meteen de voorsprong op het bord zetten. Storm is in bloedvorm en dribbelt zich een vrije baan op links. Zijn lage voorzet komt perfect aan bij Mrabti die de 1-2 simpel binnentikt. Essevee moet volop aan de bak in de tweede helft. De Boeren hebben het signaal begrepen en trekken volop naar voren. Een mooie combinatie van Brüls en Ciranni belanden in de voeten van Vossen. Hij kan de bal doorkoppen tot bij Vormer, die zijn kopbal weggewerkt ziet worden van de lijn. Twee minuten later kan de Nederlander opnieuw aanleggen, maar ditmaal knalt hij ver over. Zulte Waregem is duidelijk op zoek naar de gelijkmaker.

We zien een tweede helft met een gretig Essevee. Twintig minuten voor tijd komt een heerlijke combinatie bij Brüls terecht. Zijn bal op de slof vliegt pal in de handen van Coucke. Niet veel later is er opnieuw een prachtige combinatie van de thuisploeg. Brüls heeft er zin in en speelt met een mooie actie Vossen vrij. Via een één-tweetje vindt hij Ndour die maar nipt over besluit. Nog een kwartier op de klok om iets recht te zetten.

Essevee zet het slotoffensief in en wil koste wat het kost met minstens een gelijke stand de terugmatch ingaan. Vijf minuten voor affluiten doet het dat ook nog tegen tien man. Brüls schildert een vrije trap op het hoofd van Sissako, zijn kopbal gaat maar net voorlangs. Het is een hete boel voor het doel van Coucke. Eerst schampt Vormer zijn kopbal te veel, daarna gaat Fadera schuin op doel af na een blunder van de Mechelse verdediging. Hij kan niet voldoende besluiten. De Boeren hebben de ene na de andere kans in de laatste minuten. Drambaiev knalt de voorzet van Brüls recht op Coucke, het mag niet zijn voor Essevee. Ook de voorzet van de Oekraïner gaat via Vossen net niet binnen in de laatste minuut van de extra tijd. Essevee moet op 28 februari een achterstand gaan rechtzetten Achter de Kazerne. De wedstrijd eindigt op 1-2.