Home > Essevee veilt morgen (tegen KAA Gent) gesigneerde shirts voor Oekraïne

Essevee veilt morgen (tegen KAA Gent) gesigneerde shirts voor Oekraïne

Geschreven op 5 maart 2022 om 10:39 door Mario De Wilde

Morgen speelt SV Zulte Waregem op het veld van KAA Gent de 30ste speeldag in de Jupiler Pro League. Essevee speelt die wedstrijd in speciale shirts die geveild zullen worden ten voordele van de slachtoffers in Oekraïne. Supporters kunnen vanaf zondag 6 maart bieden op hun favoriete shirt. De oorlog in Oekraïne laat ook de voetbalwereld niet onberoerd. De moedige en aangrijpende getuigenis van KAA Gent speler Roman Bezus is ook bij Essevee hard binnegekomen. Daarom stelt Zulte Waregem de wedstrijd tegen KAA Gent in het teken van de Oekraïense bevolking en wil hen een hart onder de riem steken.

De gesigneerde wedstrijdshirts zullen vanaf morgenavond, zondag 6 maart 21.00 uur geveild worden via essevee.be/ukraine. De opbrengst van de veiling gaat naar Rode Kruis Vlaanderen en naar het lokale Waregemse opvangcentrum voor vluchtelingen. Rode Kruis-Vlaanderen deelt de grote bezorgdheid van het Internationale Rode Kruis over de situatie in Oekraïne en het ruimere conflictgebied. In reactie op de noodsituatie is de Rode Kruisbeweging volledig gemobiliseerd om de burgerbevolking te steunen en te beschermenen is gestart met humanitaire en financiële hulpacties.

Sinds 2002 vangt OCMW Waregem vluchtelingen op en heeft hiervoor een overeenkomst met Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers. Het gaat om individuele eigen of huurwoningen waar asielzoekers zelfstandig kunnen wonen. Het OCMW Waregem heeft momenteel 19 opvangplaatsen. Zij krijgen er materiële hulp in de vorm van het bed -, bad – en broodprincipe. De bewoners krijgen gedurende hun verblijf in het lokaal opvanginitiatief zakgeld voor voeding en hygiëne en tussenkomsten voor kledij en ontspanning.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.