Home > Essevee pakt cruciale driepunter (1-5) op het veld van Eupen en heeft nog sprankeltje hoop

Geschreven op 15 april 2023 om 22:44 door Mario De Wilde

Met een kwartier vertraging stond Essevee zaterdag voor een cruciale opdracht aan de Kehrweg. Wat konden onze Boeren tegen de Panda’s uit Eupen? We vatten de partij even voor je samen. Essevee kent een goede start aan de Kehrweg. Na een overtreding op Gano mag Vormer de eerste vrije trap van de namiddag voor zijn rekening nemen. Hij vindt Fila, de verdediger glijdt de bal prima voorbij Moser. Na 5 minuten voetballen en een check van de VAR staat het 0-1. We zijn amper 3 minuten later wanneer Fadera de bal perfect onderschept op de middenlijn. Hij snelt zich alleen naar het doel van Eupen, maar wacht te lang om zijn schot te wapenen.

Het is heel lang windstil in een partij waar enorm veel spanning op zit. Beide ploegen voetballen behoudend en zoeken het juiste ritme. Even voor het halfuur mag Vormer zich opnieuw opmaken voor een stilstaande fase. Hij vind aan de tweede zone Ndour die de bal prima tot bij Gano legt. De aanvaller twijfelt niet en knalt de 0-2 tegen de netten. Vijf minuten voor de rust trapt Vormer zijn derde vrije trapvan de namiddag. Je raadt het nooit, opnieuw is het bingo. Opnieuw na tussenkomst van de VAR. Gano wordt helemaal vergeten in de eerste zone, pakt de bal goed mee en werkt koelbloedig af. Essevee leidt met 0-3. De eerste helft lijkt op zijn einde te lopen, maar de scheidsrechter beslist om er 6 minuten aan toe te voegen. Voldoende tijd voor de mannen van D’Hollander om er nog een vierde bij te doen voor de rust. Een snelle counter komt via Fadera tot bij Vormer, die brengt de bal perfect tot bij Gano en die maakt zijn hatrrick helemaal compleet. Eupen kan net voor het einde van de eerste helft een eerste keer dreigen. Prevljak wordt goed vrijgespeeld en komt oog in oog met Bostyn, maar de aanvaller mikt naast. Ruststand: 0-4.

De tweede helft is nog maar net afgetrapt of Eupen kiest voor het offensief en geeft de moed nog niet op. Hun eerste aanval resulteert ook meteen in de 1-4. Prevljak knalt eerst nog op Bostyn, in de herhaling gaat de bal wel binnen. De Panda’s lijken even alle moed bijeen te rapen, maar komen niet tot grote kansen in het eerste kwartier van de tweede helft. Na een uur voetballen zet Vossen onze Boeren zelf op 1-5, maar de VAR keurt het doelpunt af nadat de bal nipt over de zijlijn ging. Enkele momenten later houdt Derijck de bal foutief tegen waardoor Eupen van net buiten de zestien mag aanleggen. Stef Peeters wapent zijn schot, maar de poging het een halve meter over het doel van Bostyn.

Met nog 15 minuten te gaan voert de thuisploeg de druk stevig op. Grote kansen komen er niet en de Waregemse verdediging staat pal. Ondertussen blijft Essevee levensgevaarlijk op de tegenaanval. Een hoekschop van Eupen komt tot bij Fadera, de winger trekt zijn motor op gang en snelt zich naar het andere doel. Hij legt perfect breed voor de gevolgde Vormer, hij trapt de 1-5 dan toch op het scorebord. Er volgen geen grote kansen meer, waardoor de 1-5 ook meteen de eindstand is aan de Kehrweg. Essevee pakt een cruciale driepunter en neemt het volgende week op tegen Cercle Brugge.