Home > Essevee Business Community schenkt 39.500 euro aan goede doelen

Essevee Business Community schenkt 39.500 euro aan goede doelen

Geschreven op 27 september 2023 om 07:03 door Mario De Wilde

Een nieuwe editie van de Waregemse Toppers stond opnieuw garant voor een onvergetelijk event met topondernemers en topchefs in een uniek kader. De veiling, die traditioneel gepaard gaat met dit event, leverde dit jaar 39.500 euro op en wordt door de Essevee Business Community verdeeld onder verschillende goede doelen.

NOA, het nieuwe filiaal van Renson in Kruisem, was dit jaar het decor van de Waregemse Toppers. De Essevee Business Community bracht voor de vierde keer menig topondernemers, topsprekers en topchefs samen onder één dak om te genieten van een onvergetelijke netwerkavond.

“Het feit dat we vier dagen na de degradatie een event als dit konden organiseren, toont nog maar eens de veerkracht en weerbaarheid van onze club en de ondernemers uit de regio”, vertelt Kris Sierens, voorzitter Essevee Business Community. Ook Lorin Parys, CEO van de Pro League was aangenaam verrast door de belangstelling en positieve houding, wat een voorbeeld kan zijn voor veel clubs. “Het was geen leugen dat we allemaal een serieuze klap moesten verwerken, maar wanneer je tijdens dit event sprak met partners werd meteen duidelijk dat we samen opnieuw onze rug wilden rechten en sterker dan ooit gingen terugkomen,” beaamt Miguel De Ruyck, Commercieel Directeur van Essevee.

Zoals de traditie betaamt, stond er ook deze keer een veiling op het programma. De aanwezige ondernemers toonden hun gul hart waardoor de veiling maar liefst 39.500 euro opleverde. Onder andere een huiskamerconcert van Niels Destadsbader, een schilderij van Denis De Gloire, een padelsessie met Essevee-spelers en een gesigneerd shirt van Remco Evenepoel gingen onder de hamer.

De totale opbrengst van de veiling wordt door de Essevee Business Community verdeeld onder verschillende goede doelen. De Vleugels (een expertise- en ondersteuningscentrum voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking), Kick Cancer en Make A Wish behoren tot de instanties die een mooi bedrag ontvangen na de veiling. Daarnaast schenkt onze EBC ook een flink bedrag aan de Essevee Community die ervoor zorgt dat voetbal ingezet wordt als sociaal bindmiddel. Zo organiseren zij onder andere Avond van het Hart, campagnes voor gelijkheid, wandelvoetbal, Younited-teams en verschillende actieplannen voor een betere en veiligere voetbalomgeving.

“We zijn als Essevee Community enorm dankbaar dat we deze financiële steun mogen ontvangen”, klinkt Community Manager Geert Van Assche opgetogen. “Met dit budget zullen we nog meer inzetten op voetbal voor iedereen. Essevee is een familieclub en wil voor iedereen bereikbaar zijn, zowel op als naast het veld. Via verschillende projecten proberen wij zoveel mogelijk doelgroepen te betrekken bij onze Essevee-familie.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.