Home > Essevee (2de plaats) vervangt plots het trainersduo D’Hollander-De fauw door Vincent Euvrard

Essevee (2de plaats) vervangt plots het trainersduo D’Hollander-De fauw door Vincent Euvrard

Geschreven op 6 september 2023 om 07:52 door Mario De Wilde

SV Zulte Waregem heeft Vincent Euvrard aangetrokken als nieuwe T1. Vanaf morgen zal hij de trainingen leiden. Voor het trainersduo waarmee Essevee het seizoen startte, D’Hollander-De fauw, wordt gezocht naar een nieuwe functie binnen de club. Ook al startte Essevee met 7 op 12, het wil niks aan het toeval overlaten om in één seizoen naar 1A terug te keren. Met Euvrard haalt de club een sportief leider binnen met veel ervaring in 1B, die de ploeg verder moet kneden en het spel naar het vereiste niveau brengen.

Essevee startte het voetbalseizoen 23-24 met een uitgesproken ambitie. De club investeerde fors om zijn plaats in de Jupiler Pro League opnieuw op te eisen. Met het verlengde verblijf van onder andere Ruud Vormer, Jelle Vossen en Lukas Willen, het aantrekken van een reeks talentvolle (jonge) spelers en de uitbreiding van het kader met sportief manager Tom Caluwé is een stevige basis gelegd.

Ook al kon het trainersduo Frederik D’Hollander-Davy De fauw Zulte Waregem vorig seizoen uiteindelijk niet in 1A houden, ze leverden positief werk en gaven aan de ambitie te willen en kunnen waarmaken. Onder hen haalt SV Zulte Waregem 7 op 12, al gebeurde dat niet met het verwachte spel.

Eddy Cordier, CEO bij SV Zulte Waregem: “Het is ongelofelijk hoe de hele club, de supporters en partners zich achter het team scharen. Frederik en Davy verdienden ons vertrouwen. Maar we zullen ook ervaring met deze competitie nodig hebben om te slagen. Daarom voeren we nu deze herschikking door, hoezeer deze beslissing ook lijkt te botsen met het DNA van de club. Want Essevee staat voor vertrouwen en standvastigheid. Met Vincent Euvrard bouwen we verder aan de club en halen we een kampioenenmaker in 1B binnen, wat ons in staat moet stellen onze ambities waar te maken.”

Vorig seizoen bracht de West-Vlaamse Vincent Euvrard (41) RWDM naar de hoogste voetbalklasse. In 2020 loodste hij ook al OHL naar de promotiefinale waarmee ze opnieuw naar de Jupiler Pro League promoveerden. En als assistent-coach promoveerde hij in 2018 met Cercle Brugge naar 1A. Eerder was Euvrard speler bij onder andere Cercle Brugge, STVV en FC Den Bosch.

Hij tekent een contract voor onbepaalde duur bij SV Zulte Waregem. Samen met Jonathan Alves en Frédéric Stilmant als assistenten, leidt hij morgen zijn eerste training bij Essevee. Essevee hoopt D’Hollander en De fauw in een andere sportieve functie aan boord te houden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.