Home > Ereburgemeester van Reninge, Frans Vanheule (84), gisteren overleden

Ereburgemeester van Reninge, Frans Vanheule (84), gisteren overleden

Geschreven op 25 juli 2023 om 10:41 door Mario De Wilde

In een ziekenhuis in Ieper is gisteren, maandag 24 juli, ere-burgemeester Frans Vanheule (84) overleden. Hij was 41 jaar actief in de gemeentepolitiek. Frans Vanheule werd voor de eerste keer verkozen in 1964 en werd meteen schepen, een functie die hij 24 jaar onafgebroken uitoefende. Daarna was hij zes jaar OCMW- voorzitter en zetelde hij gelijktijdig in de gemeenteraad. In 1994 werd Frans Vanheule voor het eerst burgemeester. Hij droeg de burgemeesterssjerp 11 jaar, tot 2005. Huidig burgemeester Lode Morlion volgde hem toen op. Frans Vanheule draagt ook de titels van ereburgemeester, ere-ocmwvoorzitter en ereschepen.

In Lo-Reninge en omstreken stond Frans Vanheule ook bekend als een gedreven toneelspeler. Fietsen was jarenlang zijn grote passie. Hij nam zelfs enkele keren deel aan het Belgisch kampioenschap wielrennen voor burgemeesters. De stad Lo-Reninge herinnert Frans Vanheule als een man die met veel enthousiasme zich altijd heeft ingezet voor de stad en het welzijn van haar inwoners. Die inspanningen waardeert men nog steeds enorm. We wensen zijn familie en dierbaren alvast veel sterkte in deze moeilijke periode.
Reactie burgemeester Lode Morlion:
“Het overlijden van ereburgemeester Frans Vanheule was voor mij een grote verrassing en vrij onverwacht. Het doet mij in ieder geval terugdenken aan de lange periode waarbij ik met hem mocht samenwerken. Eerst als OCMW-voorzitter en later als schepen. De verstandhouding was steeds opperbest. Frans gaf eenieder die dit vroeg de ruimte om zijn beleid uit te werken. Hij was geen man van grote woorden, maar wel iemand die steeds streefde naar consensus. Ruzie maken was alleszins niet aan hem besteed!”

“41 jaar dienstbaarheid als lokaal politicus heeft duidelijk grote sporen nagelaten in onze gemeente. Het is dan ook met heel veel dankbaarheid dat we ereburgemeester Frans Vanheule gedenken en waarbij ons medeleven uiteraard ook uitgaat naar zijn echtgenote Anna, hun kinderen en kleinkinderen.”

De begrafenis vindt plaats op dinsdag 1 augustus om 10.30 uur in de Sint-Rictrudiskerk
in Reninge.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.