Home > Er wordt weer hele zomer lang tango en salsa gedanst aan de Brugse Vismarkt

Er wordt weer hele zomer lang tango en salsa gedanst aan de Brugse Vismarkt

Geschreven op 4 juli 2024 om 07:00 door Mario De Wilde

De Vismarkt in Brugge transformeert deze zomer opnieuw in een levendig podium voor dansliefhebbers. Al 15 jaar lang brengt dit bruisende evenement talloze dansers samen op deze authentieke Brugse locatie, en ook dit jaar belooft het weer een groot succes te worden. Tenminste, wanneer de weergoden er ook zin in hebben….

Salsa en Tango

Elke zaterdagavond in juli en augustus vullen de levendige klanken van salsa de Vismarkt, terwijl de zondagavonden zijn gereserveerd voor de elegante bewegingen van de tangodansers. Dankzij de inzet van de organisatoren, Salsa de Brujas en Tango de Brujas, worden bij goed weer meer dan 100 dansliefhebbers verwacht.

Samenhorigheid en toegankelijkheid

Wat dit evenement zo bijzonder maakt, is de samenhorigheid die het teweegbrengt. Dansers van alle leeftijden, achtergronden en niveaus komen samen om te genieten van deze bijzondere avonden. Er zijn geen drempels of barrières; iedereen is welkom, of je nu een ervaren danser bent of gewoon graag beweegt op zuiderse ritmes.

Meer dan alleen dansen

Dansen op de Vismarkt is niet alleen een dansfeest; het is ook een ontmoetingsplek waar nieuwe connecties ontstaan in een sfeervolle setting. De nabijgelegen terrassen van de lokale horeca bieden een perfect uitzicht op de dansvloer, waar zowel dansers als toeschouwers de magie kunnen ervaren.

“Het laagdrempelige en verbindende karakter van dit evenement maakt van de Vismarkt opnieuw een gezellige ontmoetingsplek deze zomer. Laten we hopen op een prachtige zomer, waarin we de dansvloer vullen met positieve energie en waarin mooie herinneringen tot stand komen. Dat het een zomer mag worden waarin we samen genieten van de muziek, de dans en elkaars gezelschap.” Franky Demon, voorzitter Brugge Plus

Praktische informatie

Wanneer: elke zaterdag en zondag in juli en augustus van 18.00 uur tot 22.00 uur

Salsa op zaterdag: 6, 13, 20, 27 juli en 3, 17, 24, 31 augustus
Op zaterdag 10 augustus neemt Salsa de Brujas deel aan Benenwerk
Tango op zondag: 7, 14, 21, 28 juli en 4, 11, 18, 25 augustus en 1 september

Voor meer informatie, bezoek de websites van de organisatoren:
www.salsadebrujas.be
www.facebook.com/tangodebrujas

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.