Home > Er staat opnieuw een pop-up speeltoestel op de Grote Markt van Menen

Er staat opnieuw een pop-up speeltoestel op de Grote Markt van Menen

Geschreven op 4 juli 2022 om 08:26 door Mario De Wilde

“Stad Menen wil een kindvriendelijke stad zijn”, zegt schepen van Jeugd Kasper Vandecasteele. “Daarom richten we de openbare ruimte in met aantrekkelijke en kwalitatieve speeltoestellen. We doen dat op plaatsen waar je speeltoestellen kunt verwachten, zoals op pleinen en in parken, maar we doen dat ook op verrassende locaties. De plek die het meest in het oog springt, is, net als vorig jaar, de Grote Markt. Hier komt een pop-up speeltoestel.”

“Door een speeltoestel in het hart van onze stad te plaatsen, vergroten we de beleving van de Grote Markt,” zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose. “Kinderen zullen er een hedendaags speeltoestel vinden: een brandweerwagen die uitnodigt om te klauteren, te wippen, te schommelen en te glijden in een grote zandbak. Tegelijk is het speeltoestel een uitnodiging voor ouders met jonge kinderen, die op het terras van een van onze horecazaken onbekommerd van het leven kunnen genieten. Het toestel zal omgeven worden door bloembakken die een duidelijke en veilige scheiding met de rijweg vormen. Aan het eind van de zomer verhuist de brandweerwagen naar zijn vaste standplaats op het Diksmuideplein, dat kindvriendelijk zal worden ingericht en samen met het sportterrein op het Vredesplein een nieuwe attractieplek wordt voor kinderen op de Nieuwe Tuinwijk.”

Burgemeester Eddy Lust is alvast verheugd met de ode aan onze veiligheidsdiensten: “De brandweer is er steeds voor iedereen in onze stad en dat op de meest onmogelijke maar toch noodzakelijke momenten. Het doet onze brandweerlui ongetwijfeld deugd dat onze stadsdiensten aan hen dachten bij de uitwerking van de pop-up en dat het hartje van vele kinderen nog sneller zal slaan om ooit brandweerman of -vrouw te willen worden. Misschien levert het hen wel nieuwe vrijwilligers op. Laten we alvast hopen hierop en op een veilige en leuke, deugddoende vakantie voor éénieder.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.