Home > Er komt nog voor de zomervakantie een trajectcontrole langs N368 in Zedelgem

Er komt nog voor de zomervakantie een trajectcontrole langs N368 in Zedelgem

Geschreven op 13 juni 2022 om 09:20 door Mario De Wilde

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 20 juni 2022 met de realisatie van de nieuwe trajectcontrole langs de Bruggestraat in Zedelgem. De Vlaamse overheid maakt voor de installatie 159.000 euro vrij. Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “De nieuwe trajectcontrole moet er voor zorgen dat chauffeurs zich aan de snelheidsregels houden en dat er minder ongevallen gebeuren tussen Zedelgem en Aartrijke”, aldus Maertens.

De Vlaamse overheid budgetteerde vorig jaar 4,4 miljoen euro voor specifieke vragen van steden en gemeentes die roodlichtcamera’s, snelheidscamera’s of trajectcontroles op hun grondgebied willen plaatsen. Een van de geplande projecten die Vlaanderen financiert is een trajectcontrole langs de N368 in Zedelgem.

14 ongevallen in vijf jaar tijd

Op 11 maart 2022 vond er een plaatsbezoek plaats met AWV, de politiezone Het Houtsche, de gemeente Zedelgem en de TM Proximus-Trafiroad. Daarbij werd bepaald dat de aannemer op 20 juni 2022 zal starten met de logistieke activiteiten. “De installatie komt ongeveer tussen kilometerpunten 23 en 26,3. Op dit traject gebeurden tussen 2015 en 2019 in totaal 14 ongevallen waarbij er 16 licht- en één zwaargewonde vielen”, weet Bert Maertens.

Zedelgem reageert tevreden

Niko Larock, voorzitter van N-VA Zedelgem, is opgetogen met deze investering van de Vlaamse overheid. “Elk ongeval en elke gewonde zorgt voor een hoop ellende. In het belang van de verkeersveiligheid van alle weggebruikers is de realisatie van deze trajectcontrole bijgevolg een stap in de goede richting. Tot op heden wordt vaak (te) snel gereden op deze weg. Door de komst van de trajectcontrole zal de gemiddelde snelheid op dit stukje Zedelgem alvast gevoelig dalen”.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.