Home > Er komt een bankautomaten-kiosk bij dienstencentrum Jonkhove in Zedelgem

Er komt een bankautomaten-kiosk bij dienstencentrum Jonkhove in Zedelgem

Geschreven op 10 juli 2024 om 07:12 door Mario De Wilde

Sinds enkele jaren verdwijnen er in steden en gemeenten overal in België geldautomaten, een gevolg van een beslissing van de vier grote banken Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC, die samen besloten om enkel nog neutrale cash-punten/geldautomaten uit te baten. Zo is het de bedoeling om tegen 2025 er nog maar zo’n 2.200 over te houden verspreid over heel het land. Die cash-punten komen in de plaats van de 5.500 bankautomaten die er tot 2022 nog waren.

Zo verdween in 2022 ook de geldautomaat uit Aartrijke, deelgemeente van gemeente Zedelgem. Daarmee werd deelgemeente Aartrijke de enige deelgemeente die niet langer over een vertrouwd. ‘Bancontact-punt’ beschikte, maar daar komt nu door een beslissing van het Zedelgemse College
van burgemeester en schepenen verandering in. Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van lokale economie, ondernemersloket Ann Devriendt: “De sluiting van de banken is een evolutie die al enkele jaren bezig is en daarmee gepaard gaand de sluiting van bancontact-punten in dorpskernen van gemeenten. In de plaats worden door de grote banken bank-neutrale automaten geplaatst. Reden die hiervoor aangegeven wordt, is de steeds verdere digitalisering. Maar dit is toch wat te kort door de bocht, vinden wij als gemeentebestuur. Ook al is het de bedoeling dat burgers binnen een straal van 5 km van hun woonplaats terecht moeten kunnen bij zo’n neutraal cash-punt, dan nog is het verdwijnen van de laatste geldautomaat uit Aartrijke hard aangekomen en slecht onthaald bij onze inwoners. Hierbij denken we dan vooral aan kwetsbare, oudere inwoners en inwoners die minder of niet digitaal actief zijn. Cashgeld kunnen afhalen blijft belangrijk om dit in je nabije omgeving te kunnen doen, het is en blijft een belangrijk betaalmiddel.”

Er komt een Batopin bankautomaten-kiosk bij dienstencentrum Jonkhove in Aartrijke Het gemeentebestuur van Zedelgem bleef na de sluiting van de bankautomaat in Aartrijke niet bij de pakken zitten en is gaan aankloppen bij Batopin, dit is een gezamenlijk project van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC om bank-neutrale geldautomaten te plaatsen. Samen met de gemeente is Batopin op zoek gegaan naar de meest geschikte locatie in Aartrijke om er een cash-punt te organiseren en dit is bij het gemeentelijk dienstencentrum Jonkhove langs de Aartrijksestraat nr. 9. Daar zal op openbaar domein een kiosk geplaatst worden met geldautomaten.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.