Home > Er komen muurschilderingen over A19-bruggen om kettingbotsing van 10 jaar geleden te herdenken

Er komen muurschilderingen over A19-bruggen om kettingbotsing van 10 jaar geleden te herdenken

Geschreven op 5 september 2023 om 12:56 door Mario De Wilde

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de burgemeesters van Zonnebeke en Wervik nemen samen met de gouverneur van West-Vlaanderen het initiatief om de kettingbotsing op de A19 die 10 jaar geleden plaatsvond, te herdenken. In die kettingbotsing vielen 2 slachtoffers te betreuren. Maar liefst 144 wagens waren betrokken in die botsing die zich over 3,4 km uitstrekte op de A19 in zowel de rijrichting van Kortrijk als van Ieper.

Jamz Jameson start als het weer het toelaat – en daar gaan we rekening houdend met de weersvoorspellingen van uit – in de week van 11 september 2023 met muurschilderingen op twee bruggen die over de A19 lopen om die kettingbotsing te herdenken. Concreet gaat het om de brug over de Wervikstraat in de rijrichting Kortrijk en om de brug thv de Magerheidstraat in de rijrichting Ieper.

Tijdens het aanbrengen van de muurschilderingen, blijft er op de A19 (ter hoogte van de werken) steeds 1 rijvak open voor het autoverkeer. Het AWV zorgt voor de nodige signalisatie en botsaborbeerders, zodat zowel voor de autobestuurders als voor de kunstenaar de werken veilig kunnen doorgaan. De werken nemen hooguit 1 week tijd in beslag, en zullen als het weer dit toelaat, aaneensluitend uitgevoerd worden. Jamz of Jamie, artiestennaam Jamezon woont in Brugge en deed al verschillende projecten met zijn bedrijf Sarazon. Hij maakt niet alleen muurschilderingen maar ook assemblages van gerecycleerde materialen en film.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.