Home > Er kan opnieuw aan kanaalzwemmen gedaan worden in Oostkamp en Beernem

Er kan opnieuw aan kanaalzwemmen gedaan worden in Oostkamp en Beernem

Geschreven op 27 mei 2021 om 11:20 door Mario De Wilde

Oostkamp en Beernem slaan de handen in elkaar om kanaalzwemmen aan te bieden. Als de waterkwaliteit goed is, zullen triatleten en sportieve zwemmers deze zomer in het kanaal Brugge-Gent kunnen zwemmen. We hebben hiervoor een vergunning verkregen van de Vlaamse Waterweg nv. In Vlaanderen zijn er maar weinig plaatsen waar triatleten en sportieve zwemmers in open water kunnen trainen. Hier wilden we als gemeenten een extra sportief aanbod gaan creëren. Hiermee wordt het pilootproject van de gemeente Beernem, waarmee vorige zomer ervaring werd opgedaan in het aanbieden van kanaalzwemmen, structureel verder uitgerold.

Als de waterkwaliteit goed is, kunnen zwemmers elke zaterdagnamiddag van 29 mei tot en met 28 augustus trainen in de dode arm ter hoogte van Gevaerts-Zuid. Trainen kan telkens van 14.00 tot 17.00 u, met een maximum aantal deelnemers per tijdsslot van een uur (op voorwaarde dat de coronamaatregelen dat toelaten). Zwemmers moeten hiervoor vooraf online reserveren. Tijdens die momenten wordt toezicht door redders voorzien door de zwemverenigingen van Beernem en Oostkamp via een beurtrol.
Zwemmen in het kanaal is op andere momenten verboden. Enkel tijdens de voorziene momenten is het mogelijk om in het kanaal te zwemmen onder toezicht van redders. Op andere momenten werd aan politiezone Het Houtsche gevraagd om dit verbod te controleren.

Wie wil kanaalzwemmen, moet zich op voorhand inschrijven. Dit kan via het e-loket op www.beernem.be of www.oostkamp.be (‘Kanaalzwemmen’). Om te zwemmen in het kanaal, moet je minstens 16 jaar zijn en lid zijn van de Beernemse zwemclub, Duatlonvereniging Baliebrugge Ruddervoorde, Zwemclub Valkaart Oostkamp of Kunstzwemvereniging Valkaart Oostkamp.

Ben je geen lid van een van deze verenigingen en wil je toch kanaalzwemmen? Dan kan je een abonnement ‘Kanaalzwemmen’ kopen bij de Beernemse zwemclub. Dit kost € 25,00 voor gans de periode.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.