Home > Enthousiast ‘Mooimakers’-team op de stand ‘Plasticvrij Koksijde’ op de Zeedijk in Koksijde

Enthousiast ‘Mooimakers’-team op de stand ‘Plasticvrij Koksijde’ op de Zeedijk in Koksijde

Geschreven op 10 augustus 2022 om 15:55 door Mario De Wilde

De stand ‘Plasticvrij Koksijde’ op de Zeedijk in Koksijde is ook deze zomer een groot succes. Het team Mooimakers zet op een ludieke manier voorbijgangers aan om na te denken over het gebruik van wegwerpplastic en hoe deze duurzaam te vervangen. Tegelijkertijd geven ze onze tijdelijke verblijvers info over het correct aanbieden van huisvuil. In de toeristische zone gebeurt dat bij voorkeur in één van onze semi-ondergrondse inzamelpunten. We gunnen meeuwen liever geen fastfood.
Schepen van Leefmilieu Guido Decorte: “Het is in veel gevallen niet logisch om plastic materiaal na éénmalig gebruik gewoon weg te gooien. Onder de noemer ‘Plasticvrij Koksijde’ zetten we deze zomer opnieuw een enthousiast team Mooimakers in op het strand en langs de zeedijk. Dat team zet onze toeristen aan om na te denken over het gebruik van plastic wegwerpproducten. Dat is absoluut noodzakelijk. De verhalen over de plastic soep in zee en de problematiek over de microplastics zijn genoegzaam gekend. Maar er is ook een impact op ons klimaat door het energieverbruik bij de productie, inzameling en verwerking ervan. Dat moet duurzamer kunnen. Een dagje strand kan heus zonder afval. Dat is meteen één van de slogans van onze zomercampagne.”

Foto: Alexi Vandenbussche (team Mooimaker), Sara Delporte (team Mooimaker), Edwig Dolfen (dienst Milieu & Duurzame Ontwikkeling), Guido Decorte (schepen van Leefmilieu), Jan Vandromme (diensthoofd Milieu & Duurzame Ontwikkeling), Arno De Ridder (team Mooimaker), Nathalie Haentjens (dienst Milieu & Duurzame Ontwikkeling)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.