Home > En toen begon de fontein plots te spuiten op wekelijkse markt van Harelbeke

En toen begon de fontein plots te spuiten op wekelijkse markt van Harelbeke

Geschreven op 4 maart 2021 om 14:31 door Mario De Wilde

Deze morgen ondervonden de Harelbeekse marktkramers hinder toen de nieuwe fontein onverwacht begon te spuiten omwille van een vergetelheid bij de onderaannemer.
Sam Storme van Aquafontal: “De fontein werd gisteren succesvol gekoppeld aan de bediening op afstand, maar onze programmeur vergat de zekeringen van de pompen gisterenavond af te leggen. Daardoor bleven ze de tijdelijke klokinstellingen van de afstandsbediening volgen met het gekende resultaat. We nemen deze menselijke fout volledig op ons en verontschuldigen ons dan ook tegenover de marktkramers en -bezoekers die schade leden, maar ook tegenover het stadsbestuur: we hadden liever de primeur van de fontein aan hen gegund.”

“Ook het stadsbestuur zit met het voorval – waardoor marktkramers en -bezoekers onbedoeld met de werkende fontein geconfronteerd werden verveeld”, vult Tijs Naert, schepen van stadsvernieuwing aan. “Ik heb ondertussen begrepen dat de verzekering van de onderaannemer de schadelijders ondertussen al persoonlijk contacteerde. Uit voorzorg en vanuit bezorgdheid voor de marktkramers die schade opliepen, gaf de stad het voorval ook aan bij de eigen verzekering, maar hun tussenkomst zal niet meer nodig zijn. Ondertussen maakten we heel duidelijke afspraken met de onderaannemer om gelijkaardige voorvallen in de toekomst te vermijden en hopen we dat de fontein enkel nog haar werk doet wanneer het moet.”

6 reacties

Dieter en Melanie Vandewalle-Calluy uit Harebeke
Geschreven op 2021-03-04 17:10:59
Amaai zeg , die mensen hebben al zo'n hard jaar achter de rug en dan die blunder zeg. Dieter en Melanie Vandewalle-Calluy uit Harebeke
Broes Sanders
Geschreven op 2021-03-04 17:07:56
Fantastische promostunt! Er is in jaren niet meer zo gesproken over de markt als nu. Broes Sanders
Isa Monserez
Geschreven op 2021-03-04 17:07:03
Dus die onderaannemer test dat, zonder te kijken wat ie test? ipv een foutje zou dat toch wel nen blunder van formaat mogen genoemd worden...
Matthias Couderé
Geschreven op 2021-03-04 17:06:19
Plopsaqua ma dan dichter 🤣🤣🤣
Donald van Assche
Geschreven op 2021-03-04 17:05:22
Hoe kan dit eigenlijk? ziet die aannemer dan niet dat het marktplein vol kramen staat? van op welke plaats worden die fonteinen aangelegd? dit komt echt ongeloofwaardig over...graag wat bijkomende uitleg aub.
Dominique Windels, Harelbeke
Geschreven op 2021-03-04 17:04:25
Dit kan gewoonweg niet, een onderaannemer die wilt testen uitvoeren zonder onze stadsdiensten vooraf te informeren. Dit MOET in de toekomst vermeden worden! Deze mooie fonteinen op onze markt zijn er om de mensen te laten genieten en niet om frustratie op te wekken!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.